ΑΕΚ: «Βασίλισσα» ξανά μετά από 24 χρόνια - Πάρτι στο ΟΑΚΑ και τη Νέα Φιλαδέλφεια - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

ΑΕΚ: «Βασίλισσα» ξανά μετά από 24 χρόνια - Πάρτι στο ΟΑΚΑ και τη Νέα Φιλαδέλφεια

foto-aek-exoΤα δύο γκολ του Μπακασέτα κόντρα στο Λεβαδειακό σκόρπισαν ντελίριο στους 60.000 φίλους της Ένωσης - Αυτός είναι ο 12ος τίτλος των κιτρινόμαυρων
Πάρτι τίτλου έστησαν 60.000 Ενωσίτες στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, πανηγυρίζοντας έξαλλα το 2-0 επί του Λεβαδειακού που σφράγισε τη κατάκτηση του πρωταθλήματος - Χαμός και στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου συνεχίστηκαν οι πανηγυρισμοί 

Τη δική της Ανάσταση, τη λύτρωση 24 χρόνων και την απόλυτη υλοποίηση της προειδοποίησης «ερχόμαστε» γιορτάζει από το βράδυ της Κυριακής η ΑΕΚ! 

Η «Ένωση» επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού και εφόσον δεν υπάρξει πρωτοφανής δικαστική ανατροπή στην υπόθεση του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, σφράγισε και μαθηματικά την κατάκτηση του 12ου πρωταθλήματος της ιστορίας της. 

Δυο γκολ του Μπακασέτα υπέγραψαν την ιστορική νίκη της ομάδας του Χιμένεθ, η οποία αποθεώθηκε μέσα σε ανεπανάληπτο ντελίριο ενθουσιασμού από 60.000 φίλους της που κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ. 
Ξέσπασμα χαράς στο τέλος από τους «κιτρινόμαυρους», που άκουσαν τον κόσμο να τους ζητάει το νταμπλ για πρώτη φορά από 1978 και τη χρυσή εποχή του Λουκά Μπάρλου. 

Το κλίμα ήταν πανηγυρικό στο ΟΑΚΑ. Οι φίλοι της ΑΕΚ πλημμύρισαν τις εξέδρες για να χαρούν αυτό που λαχταρούσαν 24 χρόνια. Και η ομάδα τους δεν υπήρχε περίπτωση να επιτρέψει στον… καλεσμένο να της χαλάσει τη γιορτή! Από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο του αγώνα η «Ένωση» βούτηξε από τον λαιμό τον Λεβαδειακό και του απαγόρευσε να σκεφτεί έστω ότι θα κάνει ζημιά. Πριν καν συμπληρωθεί λεπτό λοιπόν, είχε φτιάξει ήδη την πρώτη ευκαιρία με σουτ του Μπακασέτα που έβγαλε ο Επασί. Και πριν καν συμπληρωθεί δεκάλεπτο, είχε αγγίξει ξανά το γκολ με εξ επαφής κεφαλιά του Γιακουμάκη. 

Ακόμα κι αν τη γλίτωσαν όμως οι φιλοξενούμενοι, το γκολ φαινόταν ότι… ψήνεται. Και δεν άργησε καθόλου τελικά να σερβιριστεί: Όταν ο Νιάσε σταμάτησε με το χέρι τη σέντρα του Λόπες και ο Μπακασέτας απέβαλε το όποιο άγχος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Αν και βρήκε γρήγορα όμως το προβάδισμα, η ΑΕΚ δεν επαναπαύτηκε σε αυτό. Αφού ήλεγχε απόλυτα λοιπόν το παιχνίδι (αφήνοντας τον Λεβαδειακό να απειλήσει μόνο με μακρινά σουτ) έψαξε με διάφορους τρόπους το δεύτερο γκολ: Με συρτό σουτ του Μπακασέτα. Με άστοχο πλασέ του Γιακουμάκη. Ακόμα και με… κόντρα του Σαβαντόγκο στο δοκάρι έπειτα από επέλαση του Λόπες. 

Ε, ήταν θέμα χρόνου πια ν’ ανταμειφθεί ξανά για την ισοπεδωτική της εμφάνιση: Με τους «κιτρινόμαυρους» να εξαφανίζουν την μπάλα, τον Λιβάγια να την αφήνει… λουκούμι στον Μπακασέτα κι εκείνος (με άπιαστο συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής) να τινάζει εκ νέου τα δίχτυα του Επασί. Αυτό ήταν… Ο γάμος είχε σχολάσει πρόωρα και το πάρτι των φίλων της ΑΕΚ στην εξέδρα είχε ξεκινήσει… Αυτό δεν σήμαινε ωστόσο ότι η ομάδα του Χιμένεθ θα σταματούσε να ψάχνει περισσότερα γκολ και θέαμα. 

k_1
k_3
aek_v31


Την ώρα λοιπόν που οι κερκίδες γλεντούσαν, η ΑΕΚ φρόντιζε οι οπαδοί της να γιορτάζουν χωρίς το παραμικρό άγχος. Γιατί συνέχιζε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι. Να κλείνει (με εξαίρεση ένα σουτ του Νιάσε) κάθε διάδρομο προς την περιοχή της. Και με τον Γκάλο να έχει περάσει εν τω μεταξύ στη θέση του Λόπες, κυνηγούσε μεθοδικά να διευρύνει το προβάδισμά της. Χωρίς τον καταιγισμό ευκαιριών του πρώτου ημιχρόνου, αλλά με ωραίες ενέργειες του αφηνιασμένου Μπακασέτα, του ορεξάτου Λιβάγια και του πεισματάρη Γιακουμάκη. 

Όταν δε ο τελευταίος έδωσε τη θέση του στον Χριστοδουλόπουλο, ήταν η ώρα για νέο κύκλο αποθέωσης: Με τον κόσμο να τον χειροκροτεί σε κάθε ευκαιρία κι εκείνον να απολαμβάνει κάθε δευτερόλεπτο της αναγνώρισης. Ωστόσο η μεγάλη στιγμή της βραδιάς (στην οποία το αγωνιστικό κομμάτι έμοιαζε πια τυπική διαδικασία) ήρθε λίγο αργότερα: Όταν ο Πέτρος Μάνταλος πέρασε στη θέση του Λιβάγια και μέσα σε ανεπανάληπτο standing ovation, το σύνθημα «είναι τρελός ο αρχηγός» συναγωνίστηκε σε… ντεσιμπέλ το «να ‘τοι, να ‘τοι οι πρωταθλητές». 

Μπορεί λοιπόν να φανταστεί κανείς τι θα γινόταν, αν η υπέροχη μπαλιά που έβγαλε (σαν να μην έλειψε μια μέρα) ο ηγέτης της ΑΕΚ γινόταν γκολ από τον Λάζαρο στο τέλος. Κάτι βέβαια που λίγη σημασία είχε μπροστά στο πρωτοφανές ξέσπασμα χαράς που ακολούθησε τη λήξη, με τους παίκτες να κάνουν «όλε», τον Μανόλο Χιμένεθ να… ίπταται στα χέρια τους και τον κόσμο να παραληρεί στις εξέδρες ζητώντας την κατάκτηση του νταμπλ. 

foto-aek-1
foto-aek-2


Στο… πόδι η Νέα Φιλαδέλφεια: Έστησαν πάρτι οι οπαδοί της ΑΕΚ!

Το πάρτι τίτλου που ξεκίνησε στο ΟΑΚΑ συνεχίστηκε στους δρόμους της Νέας Φιλάδελφειας, με τους οπαδούς της ΑΕΚ να πανηγυρίζουν τη διαφαινόμενη κατάκτηση του τίτλου, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες.

protothema.gr