Θεαματικές εικόνες της NASA από ένα κολοσσιαίο αστρικό νεφέλωμα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Θεαματικές εικόνες της NASA από ένα κολοσσιαίο αστρικό νεφέλωμα

Θεαματικές εικόνες της NASA από ένα κολοσσιαίο αστρικό νεφέλωμαΑπό τη σύλληψη κρυμμένων γαλαξιών του γαλαξιακού μας συστήματος μέχρι τον εντοπισμό του πιο μακρινού αστεριού από τον πλανήτη μας, το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA βοήθησε τους επιστήμονες να παρακολουθήσουν προσεκτικά το διάστημα.

Στo πλαίσιo της 28ης επετείου της ιστορικής εκτόξευσης του Hubble, η NASA μας χαρίζει μοναδικές εικόνες από έναν αστρικό σταθμό, το Νεφέλωμα της Λιμνοθάλασσας. Μοιάζοντας με πίνακα ζωγραφικής, η εικόνα που έχει τραβηχτεί από τη NASA αποτυπώνει ένα τεράστιο, φωτεινό και συγχρόνως θολό αστέρι σε μια έκρηξη υπεριώδους ακτινοβολίας και αστρικού ανέμου.



Σύμφωνα με τη NASA, το Νεφέλωμα της Λιμνοθάλασσας είναι πραγματικά ένα κολοσσιαίο αντικείμενο, καθώς έχει 55 έτη φωτός μήκος και πλάτος 20 έτη φωτός. Είναι 4.000 έτη φωτός μακριά από τη Γη και είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από την πανσέληνο.



Οι εκπληκτικές εικόνες της NASA παρουσιάζουν το Νεφέλωμα της Λιμνοθάλασσας με αρκετές λεπτομέρειες. Ωστόσο, και το μαγευτικό βίντεο που δημοσίευσε μας μεταφέρει στο πολύχρωμο νεφέλωμα, το οποίο βρίσκεται στον αστερισμό του Τοξότη.