Ενα σπρώξιμο έστειλε τη Ρεάλ στους «4» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Ενα σπρώξιμο έστειλε τη Ρεάλ στους «4»

12s1realmadridΜέχρι το 93΄ η Γιουβέντους είχε στα χέρια της μια από τις πιο ιστορικές στιγμές της πλούσιας ιστορίας της. Κέρδιζε με 0-3 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, έχοντας ισοφαρίσει την ήττα του πρώτου αγώνα. Εκείνη τη στιγμή, όμως, δύο χέρια... έμελλε να αλλάξουν την Ιστορία. Το ένα είναι αυτό του Μπενατιά, ο οποίος σπρώχνει τον Βάσκεθ μέσα στην περιοχή, και το άλλο είναι αυτό του Αγγλου διαιτητή Μάικλ Ολιβερ, ο οποίος δεν δίστασε να δώσει την εσχάτη των ποινών, εφαρμόζοντας πιστά το γράμμα του νόμου, σε μια αμφισβητούμενη φάση. Ο Ρονάλντο δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με ψύχραιμη εκτέλεση έστειλε την ομάδα του στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το γκολ του Μάντζουκιτς με κεφαλιά μόλις στο 2΄ ήταν η προειδοποιητική βολή από τη Γιουβέντους. Ο ίδιος παίκτης στο 37΄ σίγησε το Μπερναμπέου και στρίμωξε τη «Βασίλισσα» στα σχοινιά. Το 0-3 του πρώτου αγώνα έμοιαζε, αλλά δεν ήταν άτρωτο. Η ανατροπή ήρθε στο 61΄ όταν ο Ματουιντί εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κέιλορ Νάβας και «έγραψε» το 0-3 στη Μαδρίτη.

Για ένα μισάωρο, ο αγώνας μετατράπηκε σε ισπανικό μονόλογο, με τη Ρεάλ να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Οι Γιουβεντίνοι είχαν πετύχει τον σκοπό τους και περίμεναν να «κλέψουν» ή μάλλον να ολοκληρώσουν την «κλοπή» του αιώνα στην παράταση ή στη διαδικασία των πέναλτι.
Ωσπου ήρθε η φάση του 93΄, η οποία θα σηκώσει πολλή κουβέντα στην ποδοσφαιρική Ευρώπη. Μάλιστα, μετά το σφύριγμα του Ολιβερ, ο Μπουφόν διαμαρτυρήθηκε τόσο έντονα, με αποτέλεσμα να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα, στο κατά πάσα πιθανότητα τελευταίο του παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΡΕΑΛ: Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Βαγιέχο, Μαρσέλο, Κρόος, Μόντριτς (75΄ Κόβασιτς), Κασεμίρο (46΄ Βάσκεθ), Ισκο, Μπέιλ (46΄ Ασένσιο), Ρονάλντο.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Ντε Σίλιο (17΄ Λιχτστάινερ), Κιελίνι, Σάντρο, Μπενατιά, Πιάνιτς, Ματουϊντί, Κεντίρα, Ντάγκλας Κόστα, Ιγκουαΐν (96΄ Σέζνι), Μάντζουκιτς.

Στο Μόναχο, η γερμανική σοβαρότητα της Μπάγερν δεν επέτρεψε... όνειρα στη Σεβίλλη. Το 1-2 του πρώτου αγώνα ήταν αρκετό για τους Βαυαρούς, οι οποίοι με το 0-0 στην έδρα τους κατέκτησαν το εισιτήριο για τους ημιτελικούς. Ωστόσο, το άγχος τους το πέρασαν κι αυτοί για ένα δίλεπτο, όταν οι Σεβιγιάνοι είχαν δοκάρι με τον Κορέα στο 59΄ και μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Μπανέγα στο 60΄. Η Μπάγερν είχε την καλύτερή της στιγμή με κεφαλιά του Λεβαντόφσκι στο 49΄.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ουλράιχ, Χούμελς, Μαρτίνεθ, Κίμιχ, Ραφίνια (87΄ Σίλε), Μπόατενγκ, Ριμπερί (70΄ Τιάγκο), Ρόμπεν, Χάμες Ροντρίγκες, Μίλερ, Λεβαντόφσκι (77΄ Βάγκνερ).
ΣΕΒΙΛΛΗ: Σορία, Λενγκλέ, Μερκάδο, Εσκουδέρο, Ν’Ζονζί, Μπανέγα, Σαράμπια (70΄ Ραμίρες), Βάσκες (80΄ Νολίτο), Νάβας, Μπεν Γεντέρ (65΄ Μούριελ), Κορέα. kathimerini.gr