Ταυτοποιήθηκαν οι στρατιώτες που πέταξαν σκύλο σε γκρεμό! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Ταυτοποιήθηκαν οι στρατιώτες που πέταξαν σκύλο σε γκρεμό!


Μετά την δημοσίευση του βίντεο με την φρικαλέα πράξη στο Facebook, επιλήφθηκε της υπόθεσης και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Φιλοζωικές οργανώσεις αναφέρουν ότι το άτυχο σκυλάκι κατάφερε να ζήσει


Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση κακοποίησης ενός άτυχου σκύλου από δύο οπλίτες, οι οποίοι όχι μόνο πέταξαν το ανυπεράσπιστο ζώο από γκρεμό, αλλά βιντεοσκόπησαν και την αποτρόπαιη πράξη τους, με τον έναν εκ των δύο να αναρτά το σχετικό οπτικό υλικό στο Facebook.




Συνεπεία αυτού, της υπόθεσης επιλήφθηκε και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με αποτέλεσμα οι δύο δράστες να ταυτοποιηθούν. Έτσι, από τις πληροφορίες που έχουν προκύψει, το περιστατικό με την κακοποίηση του σκύλου έλαβε χώρα σε στρατόπεδο της Κόνιτσας και βιντεοσκοπήθηκε πριν από πέντε μήνες από οπλίτες, οι οποίοι πρόσφατα ολοκλήρωσαν την θητεία τους.




Το επίμαχο βίντεο της φρικαλέας πράξης αναρτήθηκε χθες από τον έναν εκ των δύο φερόμενων δραστών στο Facebook, ο οποίος, υπό το βάρος των επικρίσεων, αναγκάστηκε να το διαγράψει.




Φιλοζωικές οργανώσεις αναφέρουν ότι το σκυλάκι επέζησε, ενώ δημοσιεύουν τα στοιχεία και τα πρόσωπα των δραστών (των δύο φαντάρων που απεικονίζονται στο βίντεο, καθώς και εκείνου που το μαγνητοσκοπεί).




Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοίνωσε, με αφορμή το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ότι το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για την βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη.





Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές. protothema.gr