Στοιχεία – σοκ από το νέο πόρισμα: «Αυτός είναι ο δολοφόνος της Ειρήνης Λαγούδη» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Στοιχεία – σοκ από το νέο πόρισμα: «Αυτός είναι ο δολοφόνος της Ειρήνης Λαγούδη»

Στοιχεία – σοκ από το νέο πόρισμα: «Αυτός είναι ο δολοφόνος της Ειρήνης Λαγούδη»Άτομο ψυχικά υγιές που εμπιστεύονταν οι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας - «Έχτισε» πειστικό άλλοθι
«Σεισμό» αναμένεται να προκαλέσουν γύρω από το θάνατο της 44χρονης μητέρας Ειρήνης Λαγούδη τα στοιχεία σοκ, τα οποία παρατίθενται στις 71 σελίδες της νέας έκθεσης που συνέταξε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Ανδριανός Γκουρμπάτσης.
Στο πολυσέλιδο πόρισμά του, ο απόστρατος αντιστράτηγος και δικαστικός πραγματογνώμονας διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού σκιαγραφεί το προφίλ του δολοφόνου της 44χρονης χήρας από την Κατοχή, χαρακτηρίζοντας τον άτομο ψυχικά υγιές, το οποίο γνώριζε και εμπιστευόταν οι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας.

Έδρασε με προμελετημένο σχέδιο, έλαβε μέτρα προστασίας για να μην γίνει αντιληπτός κατά την τέλεση της πράξης του, προσχεδίασε την ένταση της φωτιάς και «έχτισε» ένα πειστικό άλοθι.
eir
Στην έκθεσή του ο κ. Γκουρμπάτσης χαρακτηρίζει τον δράστη «εγωκεντρικό, μεθοδικό, πονηρό, πανούργο και αγχώδη», προσθέτοντας ότι «έχει την ικανότητα να επηρεάσει άλλα άτομα». Πρόκειται για άτομο «οργανωτικό και μεθοδικό», αφού προσχεδίασε, οργάνωσε και εκτέλεσε την πράξη του με τρόπο λεπτομερή, αργό και βασανιστικό, ενώ προφανώς και είχε και συνεργό. Μιλάει για οργανωμένο (όχι υπότροπο) εμπρηστή με προσχεδιασμό, που έκανε τη σχετική προετοιμασία για να προκαλέσει πυρκαγιά φροντίζοντας να μη γίνει αντιληπτός, εξαφανίζοντας τα ίχνη του και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που θα τον αποκάλυπταν.
Στο πόρισμα – φωτιά ο δράστης αναφέρεται καλός γνώστης του μηχανισμού λειτουργίας της καύσης, καθώς στόχευσε στο να μην υπάρχει πλήρης καύση του εύφλεκτου υγρού που χρησιμοποιήθηκε για τη φωτιά, για να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες των Αρχών και να οδηγηθούν σε λάθος εκτιμήσεις περί αυτοχειρίας.
fa
Ο δράστης, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, επέλεξε σημείο που να μην είναι εύκολα προσβάσιμο. Σύμφωνα με τον κ. Γκουρμπάτση η αδυναμία του σχεδίου του δράστη είναι ότι πιστεύει ότι δεν μπορεί να συλληφθεί. «Δεν ήταν τυχαίο το ραντεβού στη Μυρτιά Θέρμου. Είχε προσχεδιάσει την ανθρωποκτόνο πρόθεσή του», σημειώνει ο κ. Γκουρμπάτσης.
ef

«Την έβλεπε να πεθαίνει…»

Όπως φαίνεται σε μία από τις φωτογραφίες – ντοκουμέντο της έκθεσης η Ειρήνη Λαγούδη στριμώχτηκε στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου της. Σύμφωνα με τον ειδικό ερευνητή – πραγματογνώμονα την μετέφεραν εκεί νεκρή και οι δράστες, αφού την τοποθέτησαν ανάσκελα με το δεξί πόδι λυγισμένο πάνω στο κάθισμα και το αριστερό στο πάτωμα, κατόπιν έβαλαν μπροστά το κάθισμα του συνοδηγού το μπιτόνι και μία τιρκουάζ λεκάνη.
«Είναι προφανές ότι έχουμε καταλήξει και εγώ και όλοι οι συνεργάτες μου. Έχουμε στο μυαλό μας υπόπτους αλλά δεν έχουμε μόνο εμείς αλλά οι δικαστικές και οι αστυνομικές Αρχές», δηλώνει ο δικηγόρος της οικογένειας, Βασίλης Ταουξής, στο STAR.
Μάλιστα, ο δικηγόρος της οικογένειας, μιλώντας στο δελτίο του STAR αποκαλύπτει και το λόγο που ήθελαν να τη βγάλουν από τη μέση: «Ενδεχομένως η Ειρήνη ήξερε πρόσωπα και πράγματα και ήταν σε μια κόντρα με τον ή τους δράστες για να αποκαλύψει πιθανές κρυφές ή άλλες δραστηριότητές τους».

Το δόλωμα για να την παρασύρουν

Άνθρωπος στον οποίο είχε απόλυτη εμπιστοσύνη η Ειρήνη Λαγούδη την παρακάλεσε να του πάει ένα μπιτόνι με πετρέλαιο κίνησης γιατί είχε μείνει. Η γυναίκα, σύμφωνα με τους ειδικούς συμβούλους της οικογένειας, γέμισε το μπιτόνι σε βενζινάδικο της περιοχής και συνάντησε τους δολοφόνους της στην παραλία Φωτμού. Ακολούθησε καβγάς και στη συνέχεια ο βασανιστικός θάνατός της μέσα στο αυτοκίνητο.
Παράλληλα, τη μεγάλη εβδομάδα οι δικηγόροι της οικογένειας με έναν νέο ειδικό σύμβουλο θα πάνε εκ νέου στη λίμνη Τριχωνίδα για νέα αυτοψία, ενώ θα δουν ξανά και το αυτοκίνητο της 44χρονης το οποίο βρίσκεται στην ασφάλεια Αγρινίου, όπως μεταδίδει το STAR. newsbomb.gr