Sabah για Καμμένο: Η Αθήνα τροφοδοτεί την ένταση- Έλληνας υπουργός απειλεί - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Sabah για Καμμένο: Η Αθήνα τροφοδοτεί την ένταση- Έλληνας υπουργός απειλεί

Την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατηγορεί τώρα ο τουρκικός Τύπος ότι τροφοδοτεί την ένταση, με αφορμή τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου την 25η Μαρτίου.

«Όποιος αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε... Όσοι σκέφτονται μεγάλες Οθωμανικές αυτοκρατορίες να θυμούνται το 1821 και το πώς μια ψυχή, πώς ο ελληνικός λαός ενωμένος και δυνατός αντιμετώπισε και συνέτριψε την αυτοκρατορία» είχε δηλώσει ο υπουργός Άμυνας.

«Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έκανε εκ νέου προκλητικές δηλώσεις την Κυριακή που ενδέχεται να αυξήσουν περαιτέρω τις περιφερειακές εντάσεις, λέγοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να συντρίψει οποιονδήποτε αμφισβητεί την ανεξαρτησία της χώρας» ανέφερε η τουρκική εφημερίδα Sabah.

«Πρόσφατα, ο Έλληνας Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος, προχώρησε σε παρόμοια απειλή, λέγοντας ότι η Ελλάδα θα κάνει ό, τι είναι απαραίτητο, όπως έκαναν οι πρόγονοί τους». Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει η τουρκική εφημερίδα, επέκρινε τις δηλώσεις του Παυλόπουλου σε επαρχιακό συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) πριν από δύο εβδομάδες.  «Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους θα πρέπει να δουν την πρόσφατη ιστορία τους και όσοι λένε μεγάλα λόγια θα πρέπει να διαβάσουν ένα καλό βιβλίο ιστορίας αντί για παραμύθια» είπε.

Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται και δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ότι «ότι οι πρόσφατες ελληνικές απόπειρες είναι ανησυχητικές και πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ελάφρυνση των εντάσεων». «Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο χωρών εντείνονται» σχολιάζει η Sabah. 

Μετά τις δηλώσεις του υπουργείου Εξωτερικών, ο πρωθυπουργός Mπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι «θα ήταν πιο επωφελές να αποφύγουμε τις εντάσεις για να έχουμε καλύτερες διμερείς σχέσεις». «Σε αυτό το πλαίσιο, οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ των δύο χωρών θα συναντηθούν και θα συζητήσουν αμοιβαία τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι οι εντάσεις δεν θα κλιμακωθούν περαιτέρω» δήλωσε ο Γιλντιρίμ.  skai.gr