Παντελίδης: Εισαγγελική έρευνα για τις ευθύνες όσων τον άφησαν να φύγει από τη χαρτοπαικτική λέσχη - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Παντελίδης: Εισαγγελική έρευνα για τις ευθύνες όσων τον άφησαν να φύγει από τη χαρτοπαικτική λέσχη

Παντελίδης: Εισαγγελική έρευνα για τις ευθύνες όσων τον άφησαν να φύγει από τη χαρτοπαικτική λέσχηΣτην παραγγελία του ο αντιεισαγγελέας Εφετών Σοφοκλής Λογοθέτης επικυρώνει την πρωτόδική διάταξη ότι οδηγούσε ο τραγουδιστής και ότι δεν υπάρχει ευθύνη των Αρναούτη-Κυριάκου.
Ένα νέο επεισόδιο στην πολύκροτη υπόθεση με το τροχαίο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης ξεκίνησε να γράφεται με την παραγγελία του αντεισαγγελέα Σοφοκλή Λογοθέτη προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών να ερευνήσει το αδίκημα της «δια παραλείψεως ανθρωποκτονίας από αμέλεια» για τους ανθρώπους που βρίσκονταν στη χαρτοπαικτική λέσχη από την οποία ξεκίνησε το μοιραίο βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου 2016.


Στη διάταξή του ο κ. Λογοθέτης ζητά να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των ανθρώπων που βρέθηκαν με τον Παντελίδη στη λέσχη και δεν τον απέτρεψαν να οδηγήσει αν και είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Παράλληλα, όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, θα ερευνηθεί και η ευθύνη του κράτους «για την παράλειψη του να εγκαταστήσει τα προβλεπόμενα συστήματα αναχαίτισης οχημάτων προς αποτροπή οδικών τροχαίων ατυχημάτων αλλά και επίβλεψης και συντήρησης της σιδερένιας προστατευτικής περίφραξης στο σημείο που έλαβε χώρα το τροχαίο ατύχημα». -

Ο κ. Λογοθέτης επικυρώνει παράλληλα την πρωτόδικη διάταξη σύμφωνα με την οποία στο τιμόνι του οχήματος βρισκόταν ο τραγουδιστής. «Με βάση όσα εκτέθηκαν οδηγός ήταν ο Παντελής Παντελίδης σε αποκλειστική αμέλεια του οποίου οφείλεται η εκτροπή του οχήματος από την πορεία του» αναφέρει χαρακτηριστικά. Όσο για τις Φρόσω Κυριάκου και Μίνα Αρναούτη ο αντεισαγγελέας καταλήγει, όπως και στην πρωτόδικη διάταξη, ότι δεν υπάρχει ευθύνη των δύο γυναικών για το σκέλος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της ψευδορκίας μάρτυρα κατ' εξακολούθηση.

Η διάταξη προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας Παντελίδη η οποία δια του δικηγόρου της αφήνει αιχμές κατά του αντεισαγγελέα δηλώνοντας ότι θα καταθέσει αίτηση ανάκλησης της διάταξης ως προς τα δύο κορίτσια «διότι δεν έλαβε υπόψη τα κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία». Παράλληλα τονίζει ότι δεν ελήφθη υπόψη το πόρισμα του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά σύμφωνα με το οποίο οι κακώσεις στο κορμί του Παντελίδη «είναι ενδεικτικές συνοδηγού και όχι οδηγού».

Πηγή: Protothema.gr