Τι γνωρίζουν το Facebook και η Google για εσάς; Η απάντηση... τρομακτική! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Τι γνωρίζουν το Facebook και η Google για εσάς; Η απάντηση... τρομακτική!

fac_goo_009Tι γίνεται όταν το Facebook και η Google γνωρίζουν την ακριβή τοποθεσία σας ή τον αριθμό των βημάτων που κάνετε  σε μια μέρα; Ή ακόμα και τα αρχεία που έχετε διαγράψει οριστικά;
Μετά το σκάνδαλο Cambridge Analytica, η οποία κατηγορείται ότι απέκτησε πρόσβαση στα στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, χωρίς τη συγκατάθεσή τους... πολλοί αναρωτιούνται: «Γιατί οι άνθρωποι εκπλήσσονται;»

Ο ίδιος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε μία ανεπίσημη δήλωσή του, το 2010 και όπως είχε αναφέρει η ιστοσελίδα Business Insider... χαρακτήρισε «χαζούς» όλους όσους τον εμπιστεύονται.

Μπορεί κάποιοι από εσάς να μην εκπλήσσεστε από τις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που μπορεί να παρέχουν η Google και το Facebook, αλλά σίγουρα το γεγονός αυτό μπορεί να σας τρομάζει αν λάβουμε υπόψη μας, ότι, μέχρι πριν λίγα χρόνια «τρέμαμε» να «σερφάρουμε» απλά στο διαδίκτυο.

Αυτό που πολλοί από εμάς γνωρίζουμε είναι ότι το Facebook και η Google διαθέτουν δεδομένα σχετικά με τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε ή τις αναζητήσεις που έχουμε κάνει. Αλλά τι γίνεται όταν το Facebook και η Google γνωρίζουν την ακριβή τοποθεσία σας ή τον αριθμό των βημάτων που περπατάτε μέσα σε μια μέρα; Ή ακόμα και τα αρχεία που έχετε διαγράψει ρητά;

Αν ήδη δεν νιώθετε καλά μ' αυτά που διαβάζετε... τότε ετοιμαστείτε να το σκεφτείτε πολύ περισσότερο όταν θα ξαναχρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο. 

Ο τεχνικός σύμβουλος και προγραμματιστής, Dylan Curran δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter όλα όσα γνωρίζουν το Facebook και η Google για εσάς... χωρίς εσείς να το φαντάζεστε! 

Ποια είναι αυτά;

1. https://www.google.com/maps/timeline?pb... Η Google αποθηκεύει την τοποθεσία σας (αν την έχετε ενεργοποιήσει) κάθε φορά που ενεργοποιείτε το τηλέφωνό σας και μπορείτε να δείτε ένα ιστορικό με χρονολογική σειρά από την πρώτη ημέρα που χρησιμοποιήσατε το Google στο κινητό σας τηλέφωνο.

2. https://myactivity.google.com/myactivity... Η Google αποθηκεύει το ιστορικό αναζήτησης σε όλες τις συσκευές σας σε ξεχωριστή βάση δεδομένων, οπότε ακόμα και αν διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης και το ιστορικό τηλεφώνου, το Google STILL αποθηκεύει τα πάντα μέχρι να εισέλθετε και να διαγράψετε τα πάντα.. αρκεί βέβαια να το κάνετε σε όλες τις συσκευές.

3. http://www.google.com/settings/ads/ Η Google δημιουργεί ένα προφίλ διαφήμισης με βάση τα στοιχεία σας, όπως την τοποθεσία, το φύλο, την ηλικία, τα χόμπι, τη σταδιοδρομία, τα ενδιαφέροντά σας, την κατάσταση της σχέσης, το πιθανό βάρος (πρέπει να χάσετε 10 κιλά σε μία ημέρα) και το εισόδημά σας.

4. Η Google αποθηκεύει, επίσης, όλο το ιστορικό σας στο YouTube, έτσι ώστε να μπορεί να γνωρίζει, ανά πάσα ώρα και στιγμή αν πρόκειται να γίνετε γονείς σύντομα, εάν είστε συντηρητικοί ή προοδευτικοί, αν είστε Εβραίοι, Χριστιανοί ή Μουσουλμάνοι, αν αισθάνεστε κατάθλιψη, αν έχετε τάσεις αυτοκτονίας ή αν είστε ανορεξικοί. 

5. Η Google προσφέρει μια επιλογή που σας δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσετε όλα τα δεδομένα που αποθηκεύει για εσάς. Το αρχείο αυτό μπορεί να ξεπεράσει μέχρι και τα τρία εκατομμύρια έγγραφα Word(!).

6. https://www.google.com/takeout... Αυτός ο σύνδεσμος περιλαμβάνει τους σελιδοδείκτες, τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία, τις επαφές σας, τα αρχεία του Google Drive, όλες τις παραπάνω πληροφορίες, τα βίντεο YouTube, τις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει από το τηλέφωνό σας, τις υπηρεσίες που έχετε χρησιμοποιήσει και τα προϊόντα που έχετε αγοράσει μέσω του Google.

7. Το Facebook προσφέρει μια παρόμοια επιλογή για να κατεβάσετε όλες τις πληροφορίες σας. Αυτό περιλαμβάνει κάθε μήνυμα που έχετε στείλει ή σας έχει σταλεί, κάθε αρχείο που έχετε στείλει ή έχετε λάβει, όλες τις τηλεφωνικές σας επαφές και όλα τα ηχητικά μηνύματα που έχετε στείλει ή σας έχουν σταλεί. Το Facebook αποθηκεύει επίσης αυτό που πιστεύει ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει με βάση τα πράγματα που σας άρεσαν και που συνηθίζετε να αναφέρετε με τους φίλους σας. 

8. Το Facebook κάθε φορά που εισέρχεστε σ' αυτό κρατά την τοποθεσία από όπου συνδεθήκατε, πότε και από ποια συσκευή.

9. Το Facebook αποθηκεύει, επίσης, όλες τις εφαρμογές που έχετε χρησιμοποιήσει με το λογαριασμό του, με αποτέλεσμα να γνωρίζει πότε ήσασταν ελεύθερος και χρησιμοποιούσαν πιο συχνά την εφαρμογή Tinder, αν σας ενδιαφέρει η πολιτική, αν τρέξατε αρκετά αυτό το μήνα ή αν αλλάξατε συσκευή τηλεφώνου τα Χριστούγεννα. 

10. Οι κάμερες που υπάρχουν στα κινητά τηλέφωνα μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να δώσουν τη δυνατότητα σε ανθρώπους που γνωρίζουν την τεχνολογία να μας παρακολουθήσουν. Αυτό είναι ένα από τα πιο τρελά πράγματα που συμβαίνει στη σύγχρονη εποχή, καθώς δεν θα αφήνατε ποτέ την κυβέρνηση ή μια εταιρεία να βάλουν κάμερες/μικρόφωνα στα σπίτια σας, αλλά, παρ' όλα αυτά, εμείς, είμαστε αυτοί που τους παρέχουμε αυτή τη δυνατότητα και το κάνουμε μόνοι μας, επειδή απλά θέλουμε να παρακολουθήσουμε ή να τραβήξουμε ένα χαριτωμένο βίντεο με σκυλάκια.