Επίθεση στο Τρεμπ: Εχασε τη μάχη ο ήρωας αστυνομικός που αντάλλαξε τη θέση του με όμηρο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Επίθεση στο Τρεμπ: Εχασε τη μάχη ο ήρωας αστυνομικός που αντάλλαξε τη θέση του με όμηρο

Φωτογραφία: ΑΡ«Έσβησε» ο Γάλλος αντισυνταγματάρχης της χωροφυλακής που παραδόθηκε στον Μαροκινό τζιχαντιστή προκειμένου να αφήσει ελεύθερους τους ομήρους που κρατούσε στο σουπερμάρκετ της Τρεμπ στη νότιοδυτική Γαλλία.
Ο Αρνό Μπελτράμ υπέκυψε τελικά στα σοβαρά τραύματα που υπέστη -μαχαιριές και σφαίρες από τον 25χρονο Ρεντουάμ Λακντίμ- κατά την έφοδο των αστυνομικών στο Super U και την ανταλλαγή πυρών με τον δράστη, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.
Ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν τον χαρακτήρισε ήρωα: «Έσωσε ζωές, τίμησε το Σώμα και τη χώρα του», είπε, ενώ και ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ απέτισε φόρος τιμής στο «θάρρος και τον ηρωισμό» του 44χρονου. «Πέθανε για την πατρίδα του. Η Γαλλία δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ηρωισμό του, τη γενναιότητά του, τη θυσία του», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.
Ο Μπελτράμ βοήθησε με τις ενέργειές του να τερματιστεί η τρομοκρατική δράση του ισλαμιστή εξτρεμιστή που άφησε πίσω του τέσσερις -πλέον- νεκρούς και 16 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.
Αφού πήρε τη θέση των ομήρων που κρατούσε ο τζιχαντιστής, ο αντισυνταγματάρχης της χωροφυλακής φρόντισε να αφήσει ανοιχτό το τηλέφωνό του πάνω σε έναν πάγκο για να ακούν οι συνάδελφοί του τι συνέβαινε μέσα στο σουπερμάρκετ.
Ο  Μπελτράμ ανήκε στη Χωροφυλακή του Οντ (νότια Γαλλία) και προηγουμένως είχε διατελέσει διοικητής του λόχου της Αβράνς (δυτική Γαλλία) μέχρι το 2014, πριν γίνει σύμβουλος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικολογίας.
Το 2016 προήχθη στο βαθμό του αντισυνταγματάρχη. Ήταν παντρεμένος χωρίς παιδιά.
Τραγική ειρωνεία; Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Μπελτράμ είχε οργανώσει σε συνεργασία με την νομαρχία του Οντ και την πυροσβεστική μια άσκηση προσομοίωσης τρομοκρατικής επίθεσης σε σουπερμάρκετ του Καρκασόν, σύμφωνα με την εφημερίδα Dépêche du Midi. iefimerida.gr