Δεν έκανε τη... χάρη στον Παναθηναϊκό η Ζαλγκίρις - Νίκη και προβάδισμα Ρεάλ για 4άδα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Δεν έκανε τη... χάρη στον Παναθηναϊκό η Ζαλγκίρις - Νίκη και προβάδισμα Ρεάλ για 4άδα

Δεν έκανε τη... χάρη στον Παναθηναϊκό η Ζαλγκίρις - Νίκη και προβάδισμα Ρεάλ για 4άδαΗ Ζαλγκίρις πάλεψε μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα για το «διπλό» στη Μαδρίτη, όμως η Ρεάλ με εξαιρετικό τέταρτο δεκάλεπτο πήρε τη νίκη (88-81) και έκανε σημαντικό βήμα για το πλεονέκτημα έδρας.
Ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της αγωνιστικής διεξήχθη στην Μαδρίτη. Η Ρεάλ υποδέχτηκε τη Ζαλγκίρις, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη στη «μάχη» τους για την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Η ομάδα που... χαμογέλασε στο φινάλε του αγώνα ήταν η Ρεάλ, που κατάφερε να πάρει τα ηνία στο τέταρτο δεκάλεπτο και να φτάσει σε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα.
Στο 17-11 ανέβηκαν οι Μαδριλένοι, με τη νίκη αυτή και πλέον ισοβαθμούν με τον Παναθηναϊκό στην τέταρτη θέση της κατάταξης, έχοντας τον πρώτο λόγο στην μεταξύ τους ισοβαθμία. Η Ζαλγκίρις, από την άλλη, υποχώρησε στο 16-12 με την ήττα αυτή, χάνοντας έδαφος στην προσπάθειά της για μια θέση στην πρώτη τετράδα.
Η Ζαλγκίρις πατούσε πολύ καλά στο παρκέ και με τον Γιανκούνας μπροστάρη κατάφερε να πάρει προβάδισμα (4-8, 4'). Η Ρεάλ «σημάδεψε» τον Ταβάρες στην επίθεση και έφερε στα ίσια το παιχνίδι (8-8, 6'). Ο Λούκα Ντόντσιτς με την είσοδό του στο παρκέ έδωσε προβάδισμα (15-10, 8'). Η Ρεάλ κράτησε τον έλεγχο, αλλά ο Ούντριχ με τρίποντο διαμόρφωσε το 19-16 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.
Ο Φελίπε Ρέγιες ήταν ορεξάτος στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου, με την Ρεάλ να ανεβάζει τη διαφορά (27-20, 13'). Ο Ισπανός φόργουορντ συνέχισε να δίνει λύσεις στην Ρεάλ και με τον Τόμπκινς να βοηθάει η διαφορά αυξήθηκε (34-26, 15'). Η Ζαλγκίρις έμεινε πιστή στο πλάνο της και... επιβραβεύτηκε. Μιλάκνις και Ουάιτ έδωσαν λύσεις από την περιφέρεια και το προβάδισμα άλλαξε χέρια (36-39, 18'). Οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, χάρη στον Μίσιτς για το 41-44.
Με μπροστάρη τον Φακούντο Καμπάτσο μπήκε η Ρεάλ στο παρκέ και αυτό την βοήθησε ώστε να ισοφαρίσει (48-48, 24'). Ο Φαμπιάν Κοζέρ ανέλαβε δράση στη συνέχεια και οι Μαδριλένοι πήραν τον έλεγχο της κατάστασης (61-56, 27'). Η Ζαλγκίρις δεν έχασε την επαφή της με το σκορ και ο Πάνγκος μείωσε στο φινάλε του δεκαλέπτου σε 65-62.
Ορεξάτος μπήκε στο παρκέ ο Κέβιν Πάνγκος στο τέταρτο δεκάλεπτο φέρνοντας στα ίσια το σκορ (67-67, 31'). Ο Τζέισι Κάρολ ανέλαβε δράση και η Ρεάλ ανέβασε τη διαφορά (73-67, 33'). Η Ζαλγκίρις δεν παραδόθηκε, έδειξε υπομονή και ο Γιανκούνας μείωσε σε απόσταση... βολής (75-74, 35'). Ο Τρέι Τόμπκινς φώναξε παρών και η Ρεάλ πήρε τον έλεγχο σε κρίσιμο σημείο (81-74, 37'). Η Ζαλγκίρις έκανε την προσπάθειά της για να μαζέψει τη διαφορά, όμως ο Ρούντι Φερνάντεθ με ένα μεγάλο σουτ υπέγραψε τη νίκη της Ρεάλ (84-76, 38'). Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, με την Ρεάλ να φτάνει στη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 19-16, 41-44, 65-62, 88-81
ΠΗΓΗ: sdna.gr