Απορρίφθηκε η ένσταση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Απορρίφθηκε η ένσταση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Στις φυλακές Αδριανούπολης θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές από τις 2 Μαρτίου.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, απορρίφθηκε η ένσταση που κατέθεσαν κατά της απόφασης για τη διατήρηση της προφυλάκισής τους, με αποτέλεσμα να παραμένουν σε καθεστώς κράτησης. 

Ειδικότερα, το 1ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως, όπου προσέφυγαν οι δικηγόροι των στρατιωτικών, αποφάνθηκε ότι είναι αναρμόδιο για την εξέταση της ένστασης και παρέπεμψε την αίτηση στο 2ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως, που έλαβε την αρχική απόφαση. 

Το 2ο Ειρηνοδικείο απέρριψε την ένσταση, επικαλούμενο την ίδια αιτιολογία της προχθεσινής απόφασης. Σύμφωνα με το Anadolu, οι δικαστές εκτίμησαν ότι υπάρχουν ισχυρά στοιχεία ότι έχουν διαπράξει αδίκημα για το οποίο η ποινή μπορεί να είναι έως και πέντε χρόνια. Επίσης, θεωρούν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να διαφύγουν, εάν αφεθούν ελεύθεροι. 

Πλέον, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί περιμένουν την κατάθεση του κατηγορητηρίου, προκειμένου ο δικαστής να ορίσει δικάσιμο για την υπόθεσή τους.

Πηγή: PROTOTHEMA