Η ΔΕΗ θα παρέχει ηλεκτρικά λεωφορεία στους δήμους - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Η ΔΕΗ θα παρέχει ηλεκτρικά λεωφορεία στους δήμους

Στον τομέα της ηλεκτροκίνησης εισέρχεται η ΔΕΗ η οποία θα παρέχει στους δήμους της χώρας ηλεκτρικά λεωφορεία που θα κινούνται με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, καθώς επίσης σταθμούς φόρτισης και υπηρεσίες συντήρησης, επισκευής και ανακύκλωσης μπαταριών.

Από τον Νοέμβριο του 2017 η ΔΕΗ έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την πολωνική εταιρεία Solaris Bus & Coach που διαθέτει τεχνογνωσία στον τομέα.


Solaris Urbino 12 electric
Το «προϊόν» που ετοιμάζεται θα αφορά καταρχήν τη δημοτική συγκοινωνία και θα περιλαμβάνει συνολική λύση για την ηλεκτροκίνηση: από την προμήθεια των οχημάτων και της ενέργειας μέχρι τους σταθμούς ανεφοδιασμού και την επισκευή βλαβών.
Solaris Urbino 12 electric
Solaris Urbino 12 electric
Προβλέπεται επίσης ότι η ενέργεια που θα καταναλώνεται για τις αστικές μεταφορές των δήμων θα συνοδεύεται από πράσινα πιστοποιητικά. Σε πρώτη φάση θα επιλεγεί ένας δήμος για πιλοτική εφαρμογή και στόχος στη συνέχεια είναι να επεκταθεί το σύστημα σε περισσότερους δήμους.
Solaris Urbino 12 electric
Ο διευθυντής υλοποίησης επιχειρηματικών δράσεων της ΔΕΗ, Φώτης Καραγιάννης, μιλώντας στο 1ο συνέδριο Eco Mobility, τόνισε ότι η ηλεκτροκίνηση και η αγορά φυσικού αερίου είναι δύο τομείς στους οποίος θα δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά η ΔΕΗ, στο πλαίσιο του εταιρικού μετασχηματισμού που αποσκοπεί στην αντιστάθμιση των απωλειών από την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Solaris Urbino 12 electric
Να σημειωθεί ότι ο ΔΕΔΔΗΕ, που αποτελεί θυγατρική της ΔΕΗ, έχει υποβάλει πρόταση για ανάπτυξη περισσότερων των 1.500 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα, η οποία προσελκύει επιχειρηματικό ενδιαφέρον, καθώς στη διαβούλευση για τις τεχνικές τους προδιαγραφές συμμετείχαν 8 επιχειρήσεις.

Πηγή: autonomous