Χωρίς τέλος το θρίλερ στη Δανία: Τώρα ο Μάντσεν λέει ότι η Βαλ πέθανε από δηλητηρίαση - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Χωρίς τέλος το θρίλερ στη Δανία: Τώρα ο Μάντσεν λέει ότι η Βαλ πέθανε από δηλητηρίαση

Χωρίς τέλος το θρίλερ στη Δανία: Τώρα ο Μάντσεν λέει ότι η Βαλ πέθανε από δηλητηρίασηΟ 47χρονος εφευρέτης υποστήριξε ότι η άτυχη δημοσιογράφος πέθανε λόγω της αλλαγής της πίεσης μέσα στο υποβρύχιο - «Είπα ψέματα για να... προστατεύσω την οικογένειά της» η δικαιολογία του για τις διαφορετικές εκδοχές
Μια νέα εκδοχή για τον θάνατο της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ έδωσε την πρώτη ημέρα της δίκης του ο Δανός εφευρέτης Πίτερ Μάντσεν υποστηρίζοντας ότι η 30χρονη δημοσιογράφος έχασε τη ζωή της λόγω αιφνίδιας πτώσης της πίεσης του αέρα στο εσωτερικό του υποβρυχίου του το μοιραίο απόγευμα της 10ης Αυγούστου 2017.


Ο Μάντσεν είπε στο δικαστήριο ότι ήταν στο κατάστρωμα του υποβρυχίου του όταν σημειώθηκε το περιστατικό με αποτέλεσμα ο ίδιος να μην μπορεί να ανοίξει την καταπακτή και η Βαλ να πεθάνει από τις αναθυμιάσεις που γέμισαν το υποβρύχιο.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει τις συνεχείς αλλαγές των καταθέσεών του είπε στους αστυνομικούς ότι το έκανε για να προστατεύσει από τις αποκαλύψεις την οικογένεια της άτυχης δημοσιογράφου «γιατί οι λεπτομέρειες ήταν φρικιαστικές». 
Ο Μάντσεν υποστήριξε ακόμα ότι η Βαλ είχε «ένα καταπληκτικό βράδυ» μέχρι τη στιγμή που έχασε τη ζωή της προσθέτοντας ότι ξάπλωσε δίπλα της πριν την τεμαχίσει. Ειδικά για τον τεμαχισμό είπε ότι τον έκανε στο πλαίσιο της τελετουργιάς της ταφής στη θάλασσα προσθέτοντας ότι η 30χρονη Βαλ ήταν πολύ βαριά για να τη μεταφέρει από το υποβρύχιο. Ωστόσο αρνήθηκε ξανά ότι είχε σεξουαλική επαφή με το πτώμα της άτυχης Βαλ.

Εντωμεταξύ ψυχιατρική έκθεση που παρουσιάστηκε την πρώτη ημέρα της δίκης που διεξάγεται στην Κοπεγχάγη ανέφερε ότι ο 47χρονος Μάντσεν είναι ένας ιδιοφυής άνθρωπος «με ψυχοπαθολογικές τάσεις που δεν έχει κανένα αίσθημα ενοχής».

Στη δίκη παρουσιάστηκαν επίσης τα τελευταία SMS που αντάλλαξε η Βαλ με τον σύντροφό της Όλε Στομπε Νίλσεν λίγο πριν δολοφονηθεί. «Είμαι ακόμα ζωντανή παρεπιμπτόντως. Αλλά πάμε κάτω τώρα. Σε αγαπώ» έγραψε η 30χρονη στον Νίλσεν. Το τελευταίο μήνυμα στο κινητό του Νίλσεν ήταν «μου έφερε και καφέ και μπισκότα». Μετά ακολούθησε σιγή, η οποία ήταν και αυτή που προκάλεσε την αρχή των ερευνών της φρικτής αυτής υπόθεσης καθώς ο φίλος της Βαλ ανησύχησε όταν αυτή σταμάτησε να του στέλνει μηνύματα.

Ο εισαγγελέας της έδρας τόνισε ως επιβαρυντικό στοιχείο για τον Μάντσεν το γεγονός ότι το υποβρύχιό του είχε εξαφανιστεί για αρκετές ώρες μετά την εξαφάνιση της Βαλ χωρίς να δίνει κανένα στίγμα και να έχει κάποια επαφή με τον ασύρματο. Αλλά και όταν έγινε η πρώτη επαφή μέσω ασυρμάτου ο Μάντσεν έκανε λόγο μόνο για τεχνικά προβλήματα στο υποβρύχιο χωρίς να αναφέρεται στην ύπαρξη της Βαλ μέσα σε αυτό.

Όταν, όμως, οι άνδρες της Σήμανσης τον εξέτασαν μετά τη σύλληψή του βρήκαν στη μύτη του ξεραμένο αίμα «που αποδείχθηκε ότι ήταν της Βαλ» και από εκεί ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.

Η θεωρία του εισαγγελέα που αναμένεται να ζητήσει την ποινή των ισοβίων για τον 47χρονο εφευρέτη είναι ότι ο Μάντσεν σκότωσε την Βαλ, προκειμένου να ικανοποιήσει τις σαδιστικές σεξουαλικές φαντασιώσεις του, αφότου την έδεσε, την χτύπησε και την μαχαίρωσε πριν τελικά την σκοτώσει είτε στραγγαλίζοντας την, είτε αποκεφαλίζοντας την.

Η δίκη θα διαρκέσει 12 ημέρες μέσα στον Μάρτιο και τον Απρίλιο και η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί στις 25 Απριλίου, αν δεν προκύψουν καθυστερήσεις.