Διαβεβαιώσεις από την Κίνα για τον διαστημικό σταθμό - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Διαβεβαιώσεις από την Κίνα για τον διαστημικό σταθμό

Διαβεβαιώσεις της Κίνας για τον διαστημικό σταθμόΔιαβεβαιώσεις από την Κίνα υπήρξαν για την έλλειψη κινδύνου πτώσης του διαστημικού σταθμού. Υπόσχεται μάλιστα ότι θα υπάρξει ένα εντυπωσιακό θέαμα που θα θυμίζει έντονα βροχή μετεωριτών.
Ο πεπαλαιωμένος και εκτός ελέγχου διαστημικός σταθμός Τιανγκόνγκ-1 εκτιμάται από την κινεζική διαστημική υπηρεσία ότι κάποια στιγμή από σήμερα έως τη Δευτέρα θα μπει στην ατμόσφαιρα της Γης. Αντιθέτως η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA υπολογίζει το χρονικό διάστημα ότι θα είναι μικρότερο και συγκεκριμένα από σήμερα το βράδυ έως αργότερα τη νύχτα της Κυριακής.
Ο σταθμός τέθηκε σε τροχιά τον Σεπτέμβριο του 201 και κανονικά θα έπρεπε να πραγματοποιήσει ελεγχόμενη επιστροφή στη γήινη ατμόσφαιρα, όμως σταμάτησε να λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2016. Προκαλώντας εύλογα ανησυχίες για το πότε και πώς θα επιστρέψει στην ατμόσφαιρα.

Θα καεί στην επιστροφή του

Το μεγαλύτερο μέρος του σταθμού θα καεί κατά την επιστροφή του στην ατμόσφαιρα και μόνο ελάχιστα συντρίμμια θα πέσουν, με σχετικά χαμηλή ταχύτητα, πιθανότατα στη θάλασσα.
Ο Τιανγκόνγκ-1 είναι το 50ό μεγαλύτερο αντικείμενο που θα μπει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα από το 1957, σύμφωνα με τον Τζόναθαν ΜακΝτάουελ, αστρονόμο στο Κέντρο Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν των ΗΠΑ.
Οσον αφορά τέλος την πιθανότητα να χτυπηθεί ένας άνθρωπος από κάποιο συντρίμμι άνω των 200 γραμμαρίων; Είναι μία μόλις στα 700 εκατομμύρια σύμφωνα με την CMSEO.