Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις συνθήκες εργασίας αλλοδαπών στην Αχαΐα - Το "μπραβιλίκι" για ένα μεροκάματο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις συνθήκες εργασίας αλλοδαπών στην Αχαΐα - Το "μπραβιλίκι" για ένα μεροκάματο

Ένας 27χρονος Πακιστανός δέχθηκε επίθεση με πέτρα στο κεφάλι, όταν αρνήθηκε να δώσει ποσοστό από το ημερομίσθιό του σε ομοεθνείς του, στο Λάππα Αχαΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, η μαρτυρία του 27χρονου δεν ήταν αρκετή για να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία από τον Εισαγγελέα Πατρών σε βάρος ομοεθνών του, που τον τραυμάτισαν σοβαρά στο κεφάλι.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, διαπιστώθηκε πως τα στόματα των αλλοδαπών εργατών γης στην περιοχή είναι ερμητικά κλειστά και έτσι δεν κατανομάστηκαν άλλα περιστατικά με "πρωταγωνιστές" τους συλληφθέντες.

Πηγές ωστόσο αναφέρουν πως είναι κοινό μυστικό οτι στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, αλλοδαποί πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης, από άτομα που με το αζημίωτο, μεσολοβούν στην εξεύρεση εργασίας.

Μάλιστα αναφέρεται πως το αντίτιμο των υπηρεσιών που προσφέρουν, είναι μερίδιο από το ημερομίσθιο των 15 - 20 ευρώ που λαμβάνουν οι αλλοδαποί εργάτες γης.

Ο 27χρονος Πακιστανός αντιστάθηκε στις απαιτήσεις των ομοεθνών του και το βράδυ της Τρίτης δέχθηκε επίθεση με πέτρα στο κεφάλι. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, ενώ οι δράστες συνελήφθησαν από άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας.

Χθες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος αφού τους άσκησε ποινική διώξη για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, οπλοφορίας και οπλοχρησίας, τους άφησε ελεύθερους.

Πηγή: tempo24.gr