Στάσεις εργασίας από καθηγητές, δασκάλους, γιατρούς και νοσηλευτές - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Στάσεις εργασίας από καθηγητές, δασκάλους, γιατρούς και νοσηλευτές

gre1703040_27696204Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή στις 13:30 τα μέλη των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τους διαμαρτύρονται για την πολιτική των μηδενικών διορισμών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το απαράδεκτο καθεστώς εργασίας των «μονίμων» αναπληρωτών καθώς και για την άμεση πραγματοποίηση, από την επόμενη σχολική χρονιά 2018-19, όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση και που έχουν εξαγγείλει κατά καιρούς οι υπουργοί της Κυβέρνησής.

Για το λόγο αυτό τα δύο ΔΣ προκήρυξαν στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου (11:00 έως 14:00) και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου (14:00 έως 17:00).

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη κινητοποίηση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στη 1.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Γιατροί και νοσηλευτές

Παράλληλα, στάση εργασίας αποφάσισαν και οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι νοσηλευτές στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των Νοσοκομείων.

Ειδικότερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αποφάσισε στάση εργασίας από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου, σήμερα Παρασκευή 30 Μαρτίου, συγκέντρωση στις 13:30 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Η Ομοσπονδία απαιτεί, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «τα Νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού και κονδυλίων», με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να «ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «τα Νοσοκομεία ξεκίνησαν να βάζουν λουκέτο σε βασικές κλινικές τους» και παράλληλα «η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία». Η Ομοσπονδία ζητά τέλος την μονιμοποίηση όλου του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης.