Μπαρτσελόνα-Τσέλσι 3-0: Έργο Μέσι η πρόκριση στα προημιτελικά! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Μπαρτσελόνα-Τσέλσι 3-0: Έργο Μέσι η πρόκριση στα προημιτελικά!

Μπαρτσελόνα-Τσέλσι 3-0: Έργο Μέσι η πρόκριση στα προημιτελικά!Η Τσέλσι στάθηκε αξιοπρεπέστατα στο Καμπ Νου, αλλά υποκλίθηκε στον Λίο Μέσι, που έστειλε την Μπάρτσα στους «8»! - Ο Αργεντινός σκόραρε στο 3’ και στο 63’ κι έδωσε την ασίστ στο 20’ στον Ντεμπελέ – Δύο δοκάρια η Τσέλσι (45’ και 90’), που διαμαρτύρεται και για τη μη υπόδειξη πέναλτι στο 49’
Η Μπαρτσελόνα συμπλήρωσε το παζλ της 8άδας του Champions League καθώς επικράτησε με 3-0 της Τσέλσι και σε συνδυασμό με το 1-1 στο Λονδίνο πήρε πανηγυρικά την πρόκριση.


Πάντως το τελικό σκορ αποτελεί μαγική εικόνα, καθώς η Τσέλσι ήταν εξαιρετική, όμως παραδόθηκε στις ορέξεις του Λίο Μέσι, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ κι έδωσε την ασίστ στο τρίτο!

Ο Αργεντινός χτύπησε μόλις στο 3', έδωσε την ασίστ στο 20' και στο 63' ξαναχόρεψε την αντίπαλη άμυνα με το 3-0, με την Τσέλσι να σημαδεύει τα δοκάρια (δύο φορές) ή τον Τερ Στέγκεν και να μένει με την πίκρα της εξαιρετικής εμφάνισης... 
Χρειάστηκαν μόλις 119 δευτερόλεπτα στον αγώνα, μια κόντρα της μπάλας στον Αλόνσο κι ένα εξαιρετικό τακουνάκι του Σουάρες για να βρεθεί ο Μέσι σε θέση βολής και με το κακό του πόδι το δεξί να περάσει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Κουρτούα.

"Κάναμε λάθη κι ένα από αυτά ήταν το δικό μου στο πρώτο γκολ...", παραδέχθηκε ο Βέλγος πορτιέρο, ο οποίος είδε τους συμπαίκτες του να αντιδρούν σωστά με το σοκ του γκολ και να πιέζουν για την γρήγορη ισοφάριση.

Γουίλιαν και Αζάρ ήταν εξαιρετικοί, η Τσέλσι τα έκανε όλα τέλεια, μέχρι όμως τη στιγμή που έφτανε σε θέση βολής! Χωρίς σωστή τελική πάσα ή τελική προσπάθεια η Τσέλσι είχε τις εντυπώσεις, αλλά την ουσία την είχε η Μπαρτσελόνα.

Στο 20', στη δεύτερη επιθετική προσπάθεια της Μπάρτσα, ο  Μέσι έκλεψε από τον Φάμπρεγκας, απέφυγε με μαγικό τρόπο δύο αμυντικούς και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ντεμπελέ με τον νεαρό Γάλλο να εκτελεί με έναν κεραυνό τον Κουρτουά για το 2-0!!!

Η Τσέλσι παρά το νέο σοκ συνέχισε να είναι αξιοπρεπέστατη στο χορτάρι του Καμπ Νου, όμως στο δίλεπτο 36' - '37' ο Τερ Στέγκεν αρχικά έδιωξε το σουτ του Αλόνσο και στην συνέχεια ο Καντέ σούταρε άστοχα, για να έρθει στο 45' το δοκάρι από το φάουλ του Αλόσνο!!!

Οι Λονδρέζοι μπήκαν και στο Β' ημίχρονο αποφασισμένοι για να πετύχουν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο κόλπο της πρόκρισης, χάνοντας την πρώτη ευκαιρία στο 46' με τον Αλόνσο (σωτήρια επέμβαση Πικέ) για να έρθει η φάση του 49'. Ο Αλόνσο και πάλι βρέθηκε σε θέση φορ, ο Πικέ τον ανέτρεψε από πίσω αλλά ο διαιτητής Σκόμινα αντί να δείξει την άσπρη βούλα και την κόκκινη κάρτα, δε σφύριξε τίποτα!

Για να φτάσουμε έτσι στο 63' όταν η Μπάρτσα έφυγε στην κόντρα, ο Μέσι πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, απέφυγε με χορευτικές φιγούρες δύο αμυντικούς και με το αριστερό αυτή τη φορά πέτυχε το 3-0!

"Μέσι, Μέσι...", παραληρούσε το Καμπ Νου, που στο 75' αποθέωσε ρυθμικά τον Ερνέστο Βαλβέρδε και στο 81' ένα δικό του παιδί, τον Πέδρο που μπήκε ως αλλαγή για την Τσέλσι, με τους Λονδρέζους να έχουν ένα ακόμη δοκάρι στο 90' με τον Ρούντιγκερ (συνολικά στα δύο παιχνίδια η Τσέλσι είχε 4 δοκάρια!!!!). 



Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων στους «16» του Champions League: Τρίτη 6/3
Λίβερπουλ - Πόρτο 0-0 [5-0]
Παρί Σεν-Ζερμέν - Ρεάλ 1-2 [1-3]

Τετάρτη 7/3
Τότεναμ - Γιουβέντους 1-2 [2-2]
Μάντσεστερ Σίτι - Βασιλεία 1-2 [4-0]

Τρίτη 13/3
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σεβίλλη 1-2 [0-0]
Ρόμα - Σαχτάρ 1-0 [1-2]

Τετάρτη 14/3
Μπεσίκτας - Μπάγερν (19:00) [0-5]
Μπαρτσελόνα - Τσέλσι (21:45) [1-1]