Μπαράζ απελάσεων κατά της Ρωσίας: 23 χώρες έδειξαν την έξοδο σε 137 Ρώσους διπλωμάτες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Μπαράζ απελάσεων κατά της Ρωσίας: 23 χώρες έδειξαν την έξοδο σε 137 Ρώσους διπλωμάτες

rusia-embasyΑπό την πλευρά της η Μόσχα χαρακτήρισε τις απελάσεις ως «προκλητική κίνηση» προσθέτοντας ότι θα «απαντήσει» με τον ίδιο τρόπο αυξάνοντας τη «θερμοκρασία» στις σχέσεις της με τη Δύση
Σε συντονισμένη αντίδραση για την υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ για την οποία Βρετανία, ΗΠΑ και ΕΕ «δείχνουν» τη Μόσχα προχώρησαν την Τετάρτη περισσότερες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που έκανε έναν απολογισμό των όσων συνέβησαν την Τρίτη, συνολικά 23 χώρες προχώρησαν στην απέλαση 13 Ρώσων διπλωματών με βασικό επιχείρημα ότι είναι κατάσκοποι.

Όπως παρατηρεί ο Guardian πρόκειται για το μεγαλύτερο χτύπημα στα δίκτυα αντικατασκοπείας της Ρωσίας στον δυτικό κόσμο μετά την εποχή του «Ψυχρού Πολέμου».

Στον κατάλογο των χωρών όπως τον ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η Αλβανία, η Κροατία, η Δανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Ουκρανία κ.α.

foto-russia-diplomats

Σε μια πρώτη αντίδραση η βρετανίδα πρωθυπουργός καλοσώρισε την κίνηση αυτή κάνοντας λόγο για «τη μεγαλύτερη συλλογική αποβολή Ρώσων αξιωματικών στην ιστορία».

Από την πλευρά της η Μόσχα χαρακτήρισε τις απελάσεις ως «προκλητική κίνηση» προσθέτοντας ότι θα «απαντήσει» με τον ίδιο τρόπο αυξάνοντας τη «θερμοκρασία» στις σχέσεις της με τη Δύση.

Όπως διευκρίνισε το Κρεμλίνο η τελική απάντηση ανήκει στον Βλαντιμίρ Πούτιν.