ΚΕΡΚΥΡΑ: Οδηγίες από Υπ. Καθαριότητας λόγω του αποκλεισμού του ΧΥΤΑ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

ΚΕΡΚΥΡΑ: Οδηγίες από Υπ. Καθαριότητας λόγω του αποκλεισμού του ΧΥΤΑ

Οδηγίες από Υπ. Καθαριότητας λόγω του αποκλεισμού του ΧΥΤΑΑπό τη Διεύθυνση  Καθαριότητας του Δήμου Κέρκυρας ανακοινώνεται:
Από το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου δεν είναι εφικτή η πρόσβαση στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, λόγω αποκλεισμού του.  Η υπηρεσία Καθαριότητας δεν δύναται να συνεχίσει την αποκομιδή των απορριμμάτων. Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα που θα προκύψει, παρακαλούμε τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις  για   τα ακόλουθα :
•    Να γίνεται προσεκτικός διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μεταλλικές συσκευασίες) από τα υπόλοιπα απορρίμματα. Να φυλάσσονται στις οικίες/επιχειρήσεις και να απορριφθούν στους μπλε κάδους όταν ξεκινήσει η αποκομιδή. Έτσι διαφυλάσσουμε την ανακύκλωση, λιγοστεύουμε τον όγκο των σκουπιδιών, βοηθάμε στην γρήγορη  ομαλοποίηση της κατάστασης. 
•    Οι επιχειρήσεις, επιπλέον,  πρέπει να προβαίνουν στη δεματοποίηση των υλικών συσκευασίας και να τα αποθηκεύουν σε δικούς τους χώρους 
•    Η αποθήκευση των υπόλοιπων απορριμμάτων να γίνεται σε ανθεκτικές σακούλες,καλά κλεισμένες. Τα  υπολείμματα τροφίμων ή οργανικών ουσιών θα πρέπει να συλλέγονται χωριστά από τα υπόλοιπα απορρίμματα (χαρτιά, γυαλιά, πλαστικά, κονσέρβες) και να φυλάσσονται όσο το δυνατόν περισσότερο στο σπίτι .  
•    Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να μεριμνούν ώστε τα οργανικά υπολείμματα να διαχωρίζονται, να συσκευάζονται και να διατηρούνται σε χώρους  δροσερούς κατά προτίμηση κλιματιζόμενους(ψυγεία), όσο το δυνατόν περισσότερο.
•    Οι γυάλινες συσκευασίες (μπουκάλια, βαζάκια) μπορούν να πετιούνται στους μπλε κώδωνες, γιατί συλλέγονται χωριστά και δεν οδηγούνται στο ΧΥΤΑ ή στο κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Τεμπλονίου, που είναι αποκλεισμένα. Σε περίπτωση που κάποιος κώδωνας είναι γεμάτος, να ενημερώνουν στο τηλ. 8011119999 kerkyrasimera.gr