Το Note 9 χωρίς αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος «μέσα» στην οθόνη - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Το Note 9 χωρίς αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος «μέσα» στην οθόνη

Η φήμη ότι κάποια από τις επόμενες ναυαρχίδες της Samsung θα διαθέτει αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος ενσωματωμένο στην οθόνη έρχεται αρκετά συχνά στο προσκήνιο.

Η ναυαρχίδα αυτή προφανώς δεν θα είναι το Galaxy S9 το οποίο θα παρουσιαστεί στα τέλη του μήνα και μέχρι τώρα καμία φήμη ή διαρροή δεν συνηγορεί στην ύπαρξη ενός τέτοιου χαρακτηριστικού. Επόμενος υποψήφιος δεν θα μπορούσε παρά να είναι το Galaxy Note 9.

Σχετικές φήμες έχουν υπάρξει και για το Note 9 ωστόσο δημοσιεύματα από την Κορέα φαίνεται ότι διαψεύδουν εκ νέου και αυτό το ενδεχόμενο. Σύμφωνα με την κορεατική ιστοσελίδα The Bell η Samsung τερμάτισε πρόσφατα το σχετικό project και «μεταφέρει» τον σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος στην πλάτη του μελλοντικού phablet.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Samsung συνεργαζόταν τα τελευταία δύο χρόνια με αρκετούς εναλλακτικούς προμηθευτές στην ανάπτυξη ενός αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος, αλλά η παύση των εργασιών ήρθε μοιραία λόγω τεχνικών δυσκολιών. Πηγές στον χώρο των προμηθευτών υποστηρίζουν ότι οι δυσκολίες εντοπίζονται στην ακρίβεια και στην ανθεκτικότητα ενός τέτοιους αισθητήρα.

Το δημοσίευμα καταλήγει ότι διάφοροι κατασκευαστές, όπως οι Samsung LSI, Qualcomm, Synaptics κλπ., συνεχίζουν να εργάζονται στην ανάπτυξη τέτοιου είδους αισθητήρων βασισμένων σε τρεις εναλλακτικές τεχνολογίες. Άρα είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ευτυχής κατάληξη ίσως τον επόμενο χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μόνη συσκευή που έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα με τέτοιου είδους σαρωτή είναι το Vivo X20 Plus UD, το οποίο χρησιμοποιεί αισθητήρα κατασκευασμένο από την Synaptics. pestaola.gr