Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στο Μεξικό - Κατέπεσε το ελικόπτερο υπουργού - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στο Μεξικό - Κατέπεσε το ελικόπτερο υπουργού

Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στο Μεξικό - Κατέπεσε το ελικόπτερο υπουργού Στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού και ο κυβερνήτης της νότιας πολιτείας Οαχάκα συνετρίβη την Παρασκευή σκοτώνοντας δύο ανθρώπους που βρίσκονταν στο έδαφος, αλλά οι ανώτεροι αξιωματούχοι επέζησαν.

Το ελικόπτερο πραγματοποιούσε πτήση πάνω από την περιοχή όπου σημειώθηκε νωρίτερα ο σφοδρός σεισμός των 7,2 βαθμών, προκειμένου οι αξιωματούχοι να ελέγξουν το μέγεθος των ζημιών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλφόνσο Ναβαρέτε δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa ότι αυτός και ο κυβερνήτης της Οακάχα Αλεχάντρο Μουράτ δεν τραυματίστηκαν σοβαρά στο δυστύχημα που σημειώθηκε την ώρα που το ελικόπτερο προσπαθούσε να προσγειωθεί.

Το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση μέσω Twitter αναφέροντας ότι οι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέπεσε το ελικόπτερο.

Οι αξιωματούχοι είχαν μεταβεί στην περιοχή για να εκτιμήσουν τις καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός  που έπληξε την αγροτική πολιτεία και την Πόλη του Μεξικού το βράδυ της Παρασκευής.

Ο μεγάλος σεισμός
Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Μεξικού Notimex, που επικαλείται τις τοπικές αρχές, ο σεισμός δεν προκάλεσε  ανθρώπινες απώλειες αλλά σοβαρές ζημιές σε δεκάδες κτίρια και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης για ένα εκατομμύριο ανθρώπους. 

Ήδη πέντε μήνες μετά τον σεισμό των 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 19 Σεπτεμβρίου 2017 που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 369 ανθρώπων, ο φόβος και η αγωνία επέστρεψαν χθες στους κατοίκους της πρωτεύουσας, αν και αυτή τη φορά οι πολίτες ήταν περισσότερο προετοιμασμένοι, μετέδωσε το Notimex.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε περίπου 145 χλμ  από το Πουέρτο Εσκοντίνο στις ακτές του Ειρηνικού στην νότια Πολιτεία Οαχάκα και είχε εστιακό βάθος 24,6 χλμ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Στην Πόλη του Μεξικού δεκάδες κτίρια ταρακουνήθηκαν, επικράτησε κομφούζιο από σειρήνες που ηχούσαν ενώ η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι και την Γουατεμάλα, στα νότια της χώρας. tanea.gr