Κόρινθος: Κλείνει για 15 ημέρες η Διώρυγα - Ολόκληρη πλαγιά έπεσε μέσα στη θάλασσα! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Κόρινθος: Κλείνει για 15 ημέρες η Διώρυγα - Ολόκληρη πλαγιά έπεσε μέσα στη θάλασσα!


Κόρινθος: Κλείνει για 15 ημέρες η Διώρυγα - Ολόκληρη πλαγιά έπεσε μέσα στη θάλασσα!Το Λιμενικό απαγόρευσε τη διέλευση των πλοίων, που θα πρέπει να διέρχονται από τη νότια και δυτική Πελοπόννησο

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας στον Ισθμό της Κορίνθου, καθώς, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, υποχώρησαν τα πρανή με αποτέλεσμα να πέσουν κομμάτια από τα βράχια και χώματα μέσα στον Ισθμό. 


Όπως μάλιστα αναφέρουν τα μέσα της Κορίνθου, ολόκληρη πλαγιά βρέθηκε μέσα στη Διώρυγα. 
Αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν τα πλοία. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν τη στιγμή της πτώσης διερχόταν κάποιο πλοίο από τον Ισθμό. 
Όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, η διώρυγα της Κορίνθου θα παραμείνει κλειστή για περίπου 15 ημέρες.

Το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή απαγόρευσε τη διέλευση των πλοίων, που αναγκαστικά θα πρέπει να διέρχονται, αυτό το διάστημα, από τη νότια και δυτική Πελοπόννησο. 

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Στα αίτια της διακοπής της λειτουργίας της Διώρυγας αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος της Κορίνθου, σημειώνοντας πως τα συνεργεία προχωρούν στην αποτίμηση του μεγέθους του προβλήματος και ταυτόχρονα γίνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση της λειτουργίας της διώρυγας.

Συγκεκριμένα, συμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας "εξαιτίας των ραγδαίων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, σημειώθηκε αποκόλληση χωμάτινων όγκων από τα πρανή της διώρυγας στην πλευρά της Στερεάς Ελλάδος, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία της Διώρυγας. Το προσωπικό της Διώρυγας αντελήφθη αμέσως το φαινόμενο και διέκοψε την κυκλοφορία των πλοίων".

Τα συνεργεία μας, συνεχίζει η ανακοινωση, προχωρούν ήδη σε αποτίμηση του μεγέθους του προβλήματος με βάση την ογκομέτρηση των χωμάτινων όγκων που μετακινήθηκαν, ενώ παράλληλα γίνεται και η απαραίτητη προετοιμασία για τις εργασίες αποκατάστασης.

Τέλος, η εταιρεία θα ενημερώσει το κοινό για τον ακριβή προβλεπόμενο χρόνο αποκατάστασης της λειτουργίας της διώρυγας με νεότερη ανακοίνωση, μόλις ολοκληρωθεί η αυτοψία.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: