Η Samsung παρουσίασε το Galaxy S9 - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Η Samsung παρουσίασε το Galaxy S9

Τη νέα της συσκευή-ναυαρχίδα αποκάλυψε την Κυριακή η Samsung, στο πλαίσιο του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη: Το Galaxy S9 εμφανίζεται να δίνει έμφαση στις οπτικές εφαρμογές για social media, στοχεύοντας στο πιο νεανικό κοινό προκειμένου να αποφύγει τη γενικότερη τάση της επιβράδυνσης της αγοράς των smartphones.

Η συσκευή διαθέτει βελτιωμένες κάμερες, εργαλείο φωνητικών εντολών με τεχνητή νοημοσύνη και νέες λειτουργίες social media οι οποίες είναι πιο εύχρηστες σε σχέση με το παρελθόν. Ακόμη, μεταξύ των νέων λειτουργιών περιλαμβάνονται ένα αυτόματο super slow motion setting για την κάμερα και λογισμικό που μετατρέπει τις selfie φωτογραφίες σε emojis.

Επίσης, η ψηφιακή βοηθός τεχνητής νοημοσύνης Bixby επιτρέπει στους χρήστες του S9 και «κοιτούν» με την κάμερα μια επιγραφή για να τη μεταφράζουν σε άλλες γλώσσες χωρίς ιδιαίτερες διαδικασίες.

EPA/YONHAP
Το Galaxy S9 έρχεται σε δύο εκδόσεις: Το απλό S9 και το S9+, το πρώτο με οθόνη 5,8 ιντσών και το δεύτερο με 6,2 ιντσών. Οι οθόνες είναι Super AMOLED, ενώ διαθέτουν προηγμένα συστήματα ταυτοποίησης, μεταξύ των οποίων σαρωτής αποτυπώματος, αναγνώριση προσώπου και σαρωτής ίριδας ματιού. Για επιπλέον ασφάλεια περιλαμβάνεται και ένας συνδυασμός αναγνώρισης προσώπου και ίριδας για το «ξεκλείδωμα» της συσκευής ή την πρόσβαση σε συγκεκριμένες πληροφορίες.
Όσον αφορά στους octacore επεξεργαστές, για τις συσκευές που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ και την Κίναείναι ο Snapdragon 845 στα 2,7 Ghz, ενώ για τον υπόλοιπο κόσμο ο Exynos 9810 στα 2,8 Ghz. Ως προς τη RAM, το Galaxy S9+ φτάνει τα 6 GB RAM, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 64, στα 128 και στα 256 GB, επεκτάσιμα με κάρτα MicroSD (400 GB). To S9 διαθέτει μπαταρία 3.000 mAh και το S9+ στα 3.500 mAh, ενώ οι δύο νέες συσκευές έχουν fast charging (ταχεία φόρτιση) και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης (αν και απαιτείται ξεχωριστό αξεσουάρ).
Όσον αφορά στις κάμερες, το S9 έχει βασική κάμερα Dual 12 MP και το S9+ 12 Wide-angle 12 MP, με φακό Telephoto (12 MP). H εμπρόσθια κάμερα είναι των 8 ΜΡ και στα δύο. Το λειτουργικό είναι το Android 8 (Oreo), ενώ, όπως προαναφέρθηκε, η Samsung έχει ενισχύσει τον ρόλο της Bixby.
Τόσο το S9 όσο και το S9+ αναμένεται να βγουν στην αγορά στα μέσα του Μαρτίου, με τις τιμές τους να ξεκινούν στα 720 δολάρια για το πρώτο και στα 840 για το δεύτερο. naftemporiki.gr