Γιατί κάνει απεργία πείνας ο πλοιοκτήτης της Golden Star Ferries - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Γιατί κάνει απεργία πείνας ο πλοιοκτήτης της Golden Star Ferries

«Απεργία πείνας» δηλώνει ότι θα κάνει ο πλοιοκτήτης της ακτοπλοϊκής εταιρείας Golden Star Ferries Γιώργος Στεφάνου διαμαρτυρόμενος, από το απόγευμα της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου, προς τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή για την κωλυσιεργία όπως υποστηρίζει που επιδεικνύει να εγκρίνει τα δρομολόγια του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Superferry της εταιρείας του, στη γραμμή Ραφήνα - Ηράκλειο και το αντίστροφο.

Σε ανακοίνωση του ο κ. Γιώργος Στεφάνου αναφέρει τα εξής: 

«Είμαι ο Γιώργος Στεφάνου, ιδιοκτήτης της Golden Star Ferries και βρίσκομαι στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Στις 17:00 ωρα αρχίζω απεργία πείνας και παραμένω στον 5ο όροφο του υπουργείο διαμαρτυρόμενος για την επαναλαμβανόμενη αρνητική και καταστροφική στάση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής ενάντια στην ακτοπλοϊκή εταιρεία μας Golden Star Ferries. Σας γνωρίζω οτι ο υπουργός κωλυσιεργεί/αρνείται να υπογράψει τα εγκεκριμένα από το Σ.Α.Σ δρομολόγιο μας, με αποτέλεσμα η εταιρεία μας να είναι κλειδωμένη στο να πουλάει εισιτήρια και οδηγούμεθα στην οικονομική καταστροφή.

Ζητώ από την κυβέρνηση και αντιπολίτευση άμεση επέμβαση ώστε να εξετάσει την αρνητική στάση του κ. Κουρουμπλή προς την Golden Star Ferries και να ερευνηθούν σε βάθος τα αίτια αυτής της καταστροφικής στάσης του».

Συνεργάτες του Υπουργού ανέφεραν ότι ο κ. Κουρουμπλής θα είχε υπογράψει τα δρομολόγια, ωστόσο ζήτησε ένα περιθώριο δυο τριών ημερών γιατί προέκυψαν δυο θέματα που πρέπει να εξετασθούν. Το πρώτο αφορά επιστολή που έφτασε στο γραφείο του από την εταιρεία Hellenic Seaways η οποία υποστηρίζει ότι έτσι όπως εγκρίνονται τα δρομολόγια, για ένα διάστημα, στο λιμάνι της Σαντορίνης θα μπαίνουν ταυτόχρονα το πλοίο της HSW και της Golden Star ferries.

Επίσης ο Υπουργός επικαλείται επιστολή του δημάρχου Σαντορίνης που σημειώνει ότι έχει υποστεί καθίζηση ο ένας λιμενοβραχίονας στο λιμάνι του νησιού και υπάρχει πρόβλημα με την προσέγγιση των πλοίων.

Ο κ. Κουρουμπλής έδωσε εντολή να επισκεφθεί τη Σαντορίνη ειδικός λιμενολόγος να εκτιμήσει την κατάσταση και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις.