Επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Novartis - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Novartis

Την ευθύνη για επίθεση τα ξημερώματα της Κυριακής στα κεντρικά γραφεία της Novartis στην Αθήνα αναλαμβάνει ο Ρουβίκωνας με ανάρτησή του σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Ειδικότερα, στις 5:15, τα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας έσπασαν με βαριοπούλα το φυλάκιο και τζαμαρίες των γραφείων, ενώ πέταξαν και κόκκινες μπογιές. Αμέσως μετά αποχώρησαν, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό τους.
Στο μακροσκελές κείμενο της ανάληψης ευθύνης αναφέρεται πως «Η υπόθεση Νovartis είναι μία υπόθεση που ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια του τυπικού ελληνικού σκανδάλου. Τα 50 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία φέρεται ότι δωροδοκήθηκαν κατά το διάστημα 2000-2015 πλήθος προσώπων που κατείχαν θέσεις κλειδιά στο εγχώριο σύστημα εξουσίας δεν είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό των σκανδάλων στα οποία εμπλέκεται παγκοσμίως η εταιρεία Νovartis, όπως σταγόνα στον ωκεανό των σκανδάλων είναι και τα 3 δις με τα οποία ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο κατά την ίδια χρονική περίοδο».

«Η Novartis είναι η κορυφή του παγόβουνου που έγινε ορατή αυτή τη περίοδο καθώς ξεκόπηκε από τον παγετώνα και μας πλησίασε. Πριν από αυτήν πρωταγωνιστές στη αλυσίδα των σκανδάλων ήταν άλλες εταιρίες και πρόσωπα και ακόμη περισσότερες θα ακολουθήσουν, όσο το σύστημα που βασίζεται στο εμπόρευμα στο κέρδος, την κατανάλωση και στην εκμετάλλευση μακροημερεύει. Η διαφθορά, η μόχλευση, η κερδοσκοπία είναι σύμφυτα του καπιταλισμού και κάθε συστήματος που βασίζεται στο κράτος και στην εξουσία» συμπληρώνεται παρακάτω- ενώ σε άλλο σημείο του κειμένου αναφέρεται πως «με τον κλάδο της υγείας δεν έχουμε τελειώσει».

Καταλήγοντας, στο κείμενο εκφράζεται...αλληλεγγύη στα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis μέσω ανώνυμων μαρτύρων: «Δηλώνουμε ότι έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας, μιας και εμπλέκονται μέσω μιας απαράδεκτης πρακτικής, αυτή της ανώνυμης καταγγελίας, που ορισμένοι νομιμοποίησαν μέσω νόμων και τροπολογιών, μιας πρακτικής που αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες. Μια πρακτική που, έως τώρα, εφαρμόζεται για αναρχικούς και άλλους κοινωνικούς αγωνιστές με τη μορφή ανώνυμων σημειωμάτων και τηλεφωνημάτων στην αντιτρομοκρατική η οποία όπως όλοι ξέρουμε δεν διαθέτει αναγνώριση κλήσης. Φανταζόμαστε λοιπόν ότι όλοι αυτοί που αντέδρασαν για τους ανώνυμους μάρτυρες στην παρούσα υπόθεση, θα κάνουν το ίδιο την επόμενη φορά που θα στηθούν με ανάλογο τρόπο πολιτικές δίκες σε βάρος οποιουδήποτε. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να τους καλωσορίσουμε στο κομμάτι του κόσμου που δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην “ανεξάρτητη” Ελληνική Δικαιοσύνη». huffingtonpost.gr