Μπορεί την πρόκριση στην Ουκρανία η ΑΕΚ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Μπορεί την πρόκριση στην Ουκρανία η ΑΕΚ

Μπορεί την πρόκριση στην Ουκρανία η ΑΕΚΗ Ένωση αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ντιναμό Κίεβου στο ΟΑΚΑ, αλλά ήταν σαφώς καλύτερη.
Μία αδράνεια ενός εκ των MVP της αυτήν τη σεζόν, του Μπακάκη, ο κυνισμός της Ντιναμό Κιέβου, ένα πέναλτι που δεν της δόθηκε από τον πολύ κακό Ισπανό διαιτητή της αναμέτρησης και η έλλειψη τύχης ήταν αυτά που στέρησαν από την ΑΕΚ τη νίκη (1-1) στον πρώτο από τους δυο αγώνες για τη φάση των «32» του Europa League.
ΑΕΚ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥΑΕΚ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥΑΕΚ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ
Ο «δικέφαλος» ήταν ανώτερη ομάδα από τους Ουκρανούς στο ΟΑΚΑ και το γκολ του Αϊντάρεβιτς στο 80' απλώς αποτελεί μια μικρή διόρθωση της αδικίας που πήγε να διαμορφωθεί, χάρη στο τέρμα του Τσιγκάνκοφ στο 19’. Πάντως, το σύνολο του Χιμενεθ έδειξε ότι μπορεί στη ρεβάνς να πάρει μια μεγάλη πρόκριση, αρκεί να βγάλει την ίδια εικόνα και στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου.
Έτσι ξεκίνησαν οι δυο ομάδες
ΑΕΚ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ
Ο Μανόλο Χιμένεθ επιφύλαξε κάποιες εκπλήξεις στην αρχική του ενδεκάδα. Οι επιλογές του Ισπανού τεχνικού ήταν οι: Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας, Λιβάγια, Κλωναρίδης, Γιακουμάκης.
Από την πλευρά του ο Αλεξάντρ Χάτσκεβιτς επέλεξε τους Μπόικο, Σεπέλιεφ, Μορόζιουκ, Μοράες, Τσιγκάνκοφ, Γκάρμας, Γκονζάλες, Μπουγιάλσκι, Κατσερίντι, Κάνταρ, Κετζιόρα.
Οι «κιτρινόμαυροι» πιο φουριόζοι, οι Ουκρανοί το γκολ
ΑΕΚ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ
Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση, αλλά η υπεροχή της δεν μετουσιώθηκε σε κάποια φάση. Αντίθετα, οι Ουκρανοί, που μέχρι το 15’ δεν φάνηκαν, όταν ανέβασαν στροφές έγιναν απειλητικοί και στο 19’ βρήκαν και γκολ. Αρχικά, στο 17’ ο Μπουγιάλσκι απέφυγε τον Βράνιες επιχείρησε να μπει στην περιοχή, όμως οι αμυντικοί της Ένωσης έδιωξαν σε κόρνερ. Πάντως, σε αυτήν τη φάση είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ πάνω στον Βόσνιο στόπερ. Δυο λεπτά αργότερα, ο Γκονζάλες απέφυγε τον Μπακάκη, που δεν εκτίμησε σωστά τη φάση, γύρισε την μπάλα και ο Τσιγκάνκοφ με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Μπάρκα.
Τους «πάγωσε» το γκολ, τους «άναψε» ο κόσμος
ΑΕΚ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ
Το γκολ των φιλοξενουμένων, που ήταν κόντρα στη ροή του αγώνα, «μούδιασε» την ΑΕΚ. Μάλιστα, για λίγα λεπτά φαινόταν ότι δεν πατούσε καλά στο χορτάρι. Εκεί ανέλαβε… δράση ο κόσμος, που με συνέχεις φωνές, συνθήματα και παλμό έδωσε ώθηση στον «δικέφαλο». Και πάλι, όμως, ευκαιρίες δεν γίνονταν από πλευράς Ένωσης, παρότι πήρε ξανά τον έλεγχο του αγώνα…
Αντίθετα, η ομάδα με τα λευκά έδειχνε πολύ απειλητική στο transition, έστω κι αν οι προσπάθειες από πλευράς της δεν είχαν το αποτέλεσμα που ίσως περίμενε ο Χάτσκεβιτς. Όσο για τον Μαδριλένο διαιτητή, Κάρλος Ντελ Σέρο, ήταν φανερό ότι μια… προτίμηση στην Ντιναμό την έδειξε. Και αν για δυο άλλες περιπτώσεις οι διαμαρτυρίες των παικτών της ΑΕΚ για πέναλτι δεν ήταν σωστές, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων υπήρχε καθαρή παράβαση, στην οποία ο ρέφερι έκλεισε τα μάτια, καθώς ο Κατσερίντι κράτησε τον Λιβάγια και τον έριξε στο έδαφος.
Είχε κόντρα την τύχη και τον Ισπανό ρέφερι
ΑΕΚ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ
Το δεύτερο μέρος άρχισε χωρίς κάποια αλλαγή από τις δυο ομάδες. Η ΑΕΚ μπήκε με φανερή πρόθεση να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης και η Ντιναμό με την ίδια φιλοσοφία. Αυτό δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο 51’ ο Χιμένεθ πέρασε στο ματς τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Κλωναρίδη.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ελληνική ομάδα ήρθε στο 57’ με τον Χριστοδουλόπουλο, να παίρνει μια εξαιρετική μπαλιά από τον Μπακασέτα, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπόικο. Αμέσως μετά ο Αραούχο πέρασε στο ματς αντί του Γιακουμάκη, ενώ στο 60’ ο Ισπανός διαιτητής χάρισε τη δεύτερη κίτρινη στον Γκαρμάς, σε ένα φάουλ που ήταν ο ορισμός της κάρτας.
Διαδοχικές ευκαιρίες και… λύτρωση
ΑΕΚ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ
Στο 72’, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάλο, η Ένωση είχε ακόμη μια μεγάλη στιγμή, αλλά ο Μπόικο έδιωξε πολύ δύσκολα σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, σε σουτ του Λιβάγια ο Ουκρανός γκολκίπερ είπε ξανά «όχι», ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ντελ Σέρο χάρισε και σε δεύτερη περίπτωση την αποβολή στον Γκαρμάς. Έτσι, στο 77’ ο Χάτσκεβιτς έβγαλε από τον παιχνίδι τον παίκτη του που… πήγαινε γυρεύοντας.
Στο 80’ η ΑΕΚ έφτασε σε αυτό που άξιζε, δηλαδή το γκολ. Ο Λάζαρος είδε την μπάλα σε εκτέλεση φάουλ να του επιστρέφει μετά από κόντρα στο τείχος, έκανε ψηλοκρεμαστό σουτ και ο Αϊντάρεβιτς έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, καθώς ένα λεπτό πιο πριν είχε περάσει στο ματς αντί του Γαλανοπούλου. Σε αυτήν τη φάση βοήθησε και η μοναδική λάθος ενέργεια του φιλοξενούμενου τερματοφύλακα στο παιχνίδι…
Έψαξε και τη νίκη, αλλά δεν της έκατσε…
ΑΕΚ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ
Στο 87’ η ΑΕΚ είχε και νέα ευκαιρία, όταν σε σέντρα του Λιβαγια από τα δεξιά ο Λάζαρος πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Η Ντιναμο προσπάθησε να κόψει τον ρυθμό των παικτών του Χιμένεθ και το έκανε με την αλλαγή στο 90’, με τον Μοράες να δίνει τη θέση του στον Σαπαρένκο.
Κάπου εκεί ήταν που το ματς έφτασε στο τέλος του, με τις δυο ομάδες να αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς για το παιχνίδι στο Κίεβο. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η ΑΕΚ αρνείται να χάσει και το απέδειξε ξανά…
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (79’ Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Λιβάγια, Κλωναρίδης (52’ Χριστοδουλόπουλος), Γιακουμάκης (57’ Αραούχο)
Ντιναμό Κιέβου (Αλεξάντρ Χάτσκεβιτς): Μπόικο, Σεπέλιεφ, Μορόζιουκ, Μοράες (90’+1’ Σαπαρένκο), Τσιγκάνκοφ, Γκαρμάς (77’ Μπεσέντιν), Γκονζάλες, Μπουγιάλσκι, Κατσερίντι, Κάνταρ, Κετζιόρα. newsbeast.gr