Όχι Κυπελλάκι... Κυπελλάρα! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Όχι Κυπελλάκι... Κυπελλάρα!

Όχι Κυπελλάκι... Κυπελλάρα!Ολυμπιακός και ΑΕΚ συγκρούονται στον τελικό του Κυπέλλου στο Ηράκλειο με φόντο τον πρώτο τίτλο της σεζόν, που θέλουν αμφότεροι πολύ για τους δικούς τους λόγους.
Είναι ο «μικρότερος» στόχος κάθε ομάδας που κοιτά ψηλά. Όμως ένα τρόπαιο ποτέ δεν μπορεί να είναι αμελητέο, ειδικά όταν συγκρούονται μεγέθη όπως ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ στον τελικό. «Ερυθρόλευκοι» και «κιτρινόμαυροι» συγκρούονται απόψε (17:15, ΕΡΤ1) στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου με φόντο… μαθητές και αθλητές τμημάτων υποδομής, αφού για λόγους ασφαλείας δεν επετράπη η παρουσία οπαδών και οι δύο ΚΑΕ πήραν απλώς από 30 προσκλήσεις. 

Αποστολή στο Ηράκλειο, Χρήστος Ρομπόλης 

Με αέρα, αλλά όχι αλαζονεία για τον πρώτο τίτλο 

Για τον Ολυμπιακό το Κύπελλο μπορεί να αποτελεί κατά σειρά… προτεραιότητα τον τρίτο του στόχο, αφού προέχουν Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα, ωστόσο ουδείς υποτιμά τον τίτλο. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που επιστρέφει στον τελικό για πρώτη φορά μετά το 2013 και διεκδικεί το πρώτο του τρόπαιο από το 2011. Οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν να έχουν αφήσει πίσω τους την κρίση του προηγούμενου διμήνου και οι μεγάλες νίκες απέναντι σε Φενέρμπαχτσε και Ρεάλ ήταν η τρανότερη απόδειξη. Με τον αέρα του φαβορί, λοιπόν, αλλά καμία αλαζονεία πηγαίνουν στον 18ο τελικό στην ιστορία τους διεκδικώντας το δέκατό τους Κύπελλο. Άλλωστε η ήττα από την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα λειτουργεί… αφυπνιστικά. 

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν υπολογίζει στον τραυματία Αγραβάνη και τον ανέτοιμο Τιλί, ενώ πιθανότατα θα αποφασίσει μεταξύ Μπόγρη και Τολιόπουλο για το ποιος θα κόψει από τη δωδεκάδα. Οι Πειραιώτες θα ποντάρουν στη… νέα άμυνα με αλλαγές που εφάρμοσαν με επιτυχία στα τελευταία ματς, ενώ στηρίζουν πολλά στην εμπειρία των παικτών τους από τέτοιου είδους παιχνίδια. 

Ιστορική ευκαιρία 

Για την ΑΕΚ ο τελικός Κυπέλλου αντιμετωπίζεται ως ιστορική ευκαιρία. Η «Ένωση» επιστρέφει στη διεκδίκηση τίτλου για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια (τους τελικούς πρωταθλήματος του 2005) και στον τελικό Κυπέλλου μετά το 2001, όταν και είχε κατακτήσει τον τίτλο. Η παρουσία στο παιχνίδι που κρίνει τον συγκεκριμένο τίτλο για ενδέκατη φορά στην ιστορία της συνιστά μία ακόμη απόδειξη της σταδιακής επιστροφής της ομάδας στην κανονικότητα, αλλά μια κατάκτηση, που θα είναι τέταρτη, θα μπορέσει να την εκτοξεύσει. Και παρότι όλοι στην ΑΕΚ αναγνωρίζουν ότι ο Ολυμπιακός, ομάδα με υπερπενταπλάσιο μπάτζετ και δεύτερη στην Ευρωλίγκα, είναι το λογικό φαβορί, οι «κιτρινόμαυροι» δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν για το καλύτερο δυνατό και ει δυνατόν την έκπληξη. 

Ο Ντράγκαν Σάκοτα πέραν του τραυματία Τσινέμελου Ελόνου πονοκεφαλιάζει για την κατάσταση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Ο διεθνής γκαρντ ταλαιπωρείται από πρόβλημα στους κοιλιακούς, κάνει εντατικές θεραπείες και παρότι εκτιμάται πως θα είναι στη δωδεκάδα και θα αγωνιστεί, αποτελεί ερωτηματικό η κατάστασή του. Η «Ένωση» θα βασιστεί και πάλι στα γκαρντ της που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην αδύνατη περιφερειακή άμυνα του Ολυμπιακού, ενώ θα στηριχτεί στην εμπειρία παικτών όπως ο Βασιλόπουλος και ο Μαυροειδής. 

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Τόμι Σχινάς, Τάσος Μάνος και Γιώργος Πουρσανίδης. sport-fm.gr