Τι απαντά το ΥΠΕΞ στις προκλήσεις του συμβούλου του Ερντογάν για τα Ιμια - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Τι απαντά το ΥΠΕΞ στις προκλήσεις του συμβούλου του Ερντογάν για τα Ιμια

Φωτογραφία: EurokinissiΑχαρακτήριστες δηλώσεις σαν αυτές του συμβούλου του Τούρκου προέδρου είναι ξένες προς τον ευρωπαϊκό πολιτισμό δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Α. Γεννηματάς.

Συμπλήρωσε δε ότι τέτοιες τοποθετήσεις δεν συμβάλλουν στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Γεννηματάς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις δηλώσεις του συμβούλου Γιγκίτ Μπουλούτ, ο οποίος αναφερόμενος στα Ιμια είπε ότι  «η Τουρκία θα σπάσει τα χέρια και τα πόδια σε όποιον Ελληνα πρωθυπουργό, υπουργό και αξιωματούχο πατήσει στα Ιμια», τόνισε στα εξής:

«Αχαρακτήριστες δηλώσεις, σαν αυτές του συμβούλου του Τούρκου Προέδρου, είναι ξένες προς τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό και καλό θα ήταν, δεδομένης και της θέσης που κατέχει ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, να αντιλαμβάνεται ότι ανάλογες τοποθετήσεις δεν συμβάλλουν στην βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Το έχουμε ξαναπεί, καθείς και το μέτρο του...

Επιπλέον, του υπενθυμίζουμε ότι το νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι σαφές και κατοχυρωμένο από το διεθνές δίκαιο. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι δύσκολο ο εν λόγω κύριος να είναι μελετηρός.» iefimerida.gr