Η «φάλαινα των αιθέρων» έφτασε στο Ελευθέριος Βενιζέλος - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Η «φάλαινα των αιθέρων» έφτασε στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Στο αεροδρόμιο της Αθήνας, Ελευθέριος Βενιζέλος, βρέθηκε την Παρασκευή ένα από τα πέντε γιγαντιαία Beluga Airbus που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.

Το «Beluga» πήρε το όνομά του λόγω της ομοιότητάς του με την άσπρη φάλαινα της Αρκτικής.

Το απόγευμα της Παρασκευής προσγειώθηκε στο χώρο στάθμευσης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για ανεφοδιασμό και ανάπαυση του πληρώματος του. Τελικός προορισμός του είναι η Βρέμη.

Αυτή την φορά  στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας προσγειώθηκε το Beluga Airbus Νο5 – από τα συνολικά 5 που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο – ενώ ακριβώς ένα χρόνο πριν (φωτογραφία κάτω) είχε βρεθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος Beluga Airbus No2.

To Beluga Airbus, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα μεταποιημένο A300 – κατασκευάστηκε ώστε να μπορεί να μεταφέρει μεγάλα σε διαστάσεις αντικείμενα όπως εξαρτήματα και τμήματα αεροσκαφών (ατράκτους, φτερά κ.α.). Ξεκίνησε την πορεία της το 1996 και μέχρι σήμερα έχει μεταφέρει μεταξύ των άλλων εξαρτήματα για διαστημικούς σταθμούς, γιγαντιαία έργα τέχνης και σωστικό υλικό σε ανθρωπιστικές κρίσεις.

Τόσο το μέγεθος όσο και ο όγκος των αντικειμένων που δύναται να μεταφέρει (σ.σ. με φορτίο το βάρος της μπορεί να φτάσει τους 115 τόνους, από τα οποία οι 47 τόνοι είναι το μεγαλύτερο επιτρεπτό φορτίο) την έχουν καταστήσει από τα πλέον κοστοβόρα αεροπλάνα. Και τα πέντε Beluga που είναι ιδιοκτησίας της Airbus «φουλάρουν» με 34.430 λίτρα καύσιμα!