Απίστευτο! Δείτε πόσο κοστίζει το χρυσό μετάλλιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Απίστευτο! Δείτε πόσο κοστίζει το χρυσό μετάλλιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Κάθε μετάλλιο έχει πλάτος 92,5 χιλιοστά, μήκος 109 χιλιοστά και πάχος από 4,4 έως 9,42 χιλιοστά.

Το φετινό χρυσό μετάλλιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Πιονγιάνγκ στη Νότια Κορέα ζυγίζει 586 γραμμάρια, καθιστώντας το βαρύτερο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Ολυμπιακών. Μόνο 6 γραμμάρια του μετάλλου είναι χρυσό (η ελάχιστη ποσότητα που απαιτείται σύμφωνα με τους κανόνες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής), ενώ τα υπόλοιπα 580 γραμμάρια είναι 99,9% ασήμι (πάνω από την ελάχιστη απαίτηση 92,5% ασήμι). Αν ολόκληρο το μετάλλιο ήταν από χρυσό θα κόστιζε περίπου 25.000 δολάρια με βάση τις τρέχουσες τιμές του χρυσού, γι ‘αυτό το 1912 ήταν η τελευταία φορά που απονεμήθηκαν καθαρά χρυσά μετάλλια.

Το ασημένιο μετάλλιο ζυγίζει 580 γραμμάρια, κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από ασήμι 99,9% (και πάλι πάνω από την ελάχιστη απαίτηση) και έχει αξία περίπου 313 δολάρια. Τα χάλκινα μετάλλια ζυγίζουν 493 γραμμάρια, αποτελούνται από χαλκό 90% και ψευδάργυρο 10% και έχουν μικρή αξία. Εκτός από τη νομισματική τους αξία, τα ολυμπιακά μετάλλια χρησιμεύουν και ως καλλιτεχνική εκπροσώπηση τόσο των Ολυμπιακών Αγώνων όσο και της χώρας υποδοχής, η οποία έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό και την κατασκευή των μεταλλίων. Τα μετάλλια της Πιονγιάνγκ έχουν ένα δυναμικό, μοντέρνο σχέδιο που δημιουργήθηκε από τον διάσημο σχεδιαστή της Νότιας Κορέας, Lee Suk-woo.