Θεσσαλονίκη: Χυδαία επίθεση σε καθηγήτρια μέσα σε σχολείο – Το σχόλιο στην τάξη που άναψε φωτιές! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Θεσσαλονίκη: Χυδαία επίθεση σε καθηγήτρια μέσα σε σχολείο – Το σχόλιο στην τάξη που άναψε φωτιές!

Η καθηγήτρια βρέθηκε στο στόχαστρο μετά την παράδοση του μαθήματος. Η εισβολή στο σχολείο έγινε γρήγορα κεντρικό θέμα συζήτησης στη Θεσσαλονίκη...

Ένα πολύ σοβαρό γεγονός έφερε στο φως η καταγγελία της ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την οποία συγγενής μαθητή, επιτέθηκε με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε καθηγήτρια η οποία είπε στην τάξη, ότι όλοι οι λαοί πρέπει να ζουν ειρηνικά.

Οι απειλές του κυρίου αυτού συνεχίστηκαν και στο διαδίκτυο και σε περέμβαση της προέδρου της Ε ΕΛΜΕ, ο εν λόγω κύριος απείλησε και αυτήν.

Η ανακοίνωση της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

«Το Δ.Σ. της  Ε ΕΛΜΕ καταδικάζει τις απαράδεκτες ενέργειες εξωσχολικού παράγοντα (συγγενή μαθητή) εναντίον συναδέλφου σε σχολείο της περιοχής μας με απειλές και χυδαίες ρατσιστικές αναφορές που έγιναν μέσα στο χώρο του σχολείου, αλλά και στο διαδίκτυο.

Η επίθεση αυτή εκδηλώθηκε με αφορμή αναφορά της συναδέλφου στην ειρηνική συνύπαρξη όλων των ανθρώπων και των όλων λαών, αλλά και εξαιτίας της καταγωγής της. Οι απειλές στο διαδίκτυο επεκτάθηκαν και κατά της προέδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ, η οποία έκανε παρέμβαση για το ζήτημα αυτό.

Ως Δ.Σ. της  ΕΛΜΕ δηλώνουμε ότι ο κλάδος των εκπαιδευτικών έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει μάχες στο χώρο του σχολείου κι έξω από αυτόν για την υπεράσπιση της ειρηνικής συνύπαρξης και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, ενάντια στις φασιστικές και ρατσιστικές απόψεις  και ενέργειες.

Με τη συλλογική μας δράση θα αποτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια παρέμβασης στο παιδαγωγικό μας έργο από ακραίους ρατσιστικούς κύκλους που στοχεύουν στον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να πάρει θέση απέναντι στα περιστατικά αυτά».

Πηγή: seleo.gr