Σύμβουλος Ερντογάν: Μύγα η Ελλάδα, τα βάζει με γίγαντα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Σύμβουλος Ερντογάν: Μύγα η Ελλάδα, τα βάζει με γίγαντα

Σύμβουλος Ερντογάν: Μύγα η Ελλάδα, τα βάζει με γίγανταΣαν «μύγα που τα βάζει με έναν γίγαντα» παρομοίασε ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση της Ελλάδας με την Τουρκία ο επικεφαλής των συμβούλων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, μιλώντας στο κρατικό κανάλι της Τουρκίας TRT Haber, προειδοποιώντας ότι οι συνέπειες εις βάρος της Ελλάδας σε τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι «τρομερές». 

Μετά τις εμπρηστικές του δηλώσεις που προειδοποιούσε τους Ελληνες ακόμα και τον Πρωθυπουργό να μην πατήσουν τα πόδια τους στα Ίμια γιατί οι Τούρκοι θα τους σπάσουν τα πόδια, ο σύμβουλος του Ρ. Ερντογάν επανέρχεται. 

Σε δηλώσεις του εμφανίστηκε ιδιαίτερα σίγουρος για τις στρατιωτικές δυνάμεις και τον εξοπλισμό της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι αν οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να βάλουν την Ελλάδα να συγκρουστεί με την Τουρκία στο Αιγαίο, ενώ ο τουρκικός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις στη Συρία, να μην έχουν αμφιβολία ότι θα απαντήσουμε, τονίζοντας ότι «η απάντηση της Τουρκίας θα είναι η πιο σκληρή». 

Ο Γιγίτ Μπουλούτ αναρωτήθηκε αν η Ελλάδα είναι σε θέση να τα βάλει με την Τουρκία, λέγοντας ότι θα είναι σαν να μάχονται μια μύγα με έναν γίγαντα, προειδοποιώντας μάλιστα ότι οι συνέπειες που θα υποστεί η Ελλάδα θα είναι τρομερές.

«Γι’ αυτό δεν θα έπρεπε να ονειρεύονται να προκαλέσουν προβλήματα στην Ελλάδα» σημειώνει. Συνεχίζοντας δε φτάνει μέχρι τον πόλεμο πριν την καταστροφή της Σμύρνης και «υπενθυμίζει»: 100 χρόνια πριν οι Έλληνες σκότωσαν τα μωρά μας και έκαψαν ανθρώπους ζωντανούς στα τζαμιά...