Χανιά: Άνοιξε τα ψάρια που αγόρασε και είδε αυτές τις εικόνες – Ένας μικρός λαγοκέφαλος ανάμεσα στις μαρίδες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Χανιά: Άνοιξε τα ψάρια που αγόρασε και είδε αυτές τις εικόνες – Ένας μικρός λαγοκέφαλος ανάμεσα στις μαρίδες

Ο λαγοκέφαλος θα μπορούσε να στείλει την οικογένεια από τα Χανιά στο νοσοκομείο. Η παρατηρητικότητα του Νικόλα Μπόζγκα απέτρεψε τα χειρότερα...

Ο λαγοκέφαλος που βρήκε κάτοικος στα Χανιά στα ψάρια που αγόρασε, έχει γίνει θέμα συζήτησης στην τοπική κοινωνία.

Αγόρασε μαρίδες από πλανόδιο και βρέθηκε αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη έκπληξη. Ο λόγος για τον 47χρονο Νικόλα Μπόζγκα που ζει στην Πλάκα Αποκορώνου στα Χανιά και όπως καταγγέλει στη Νέα τηλεόραση Κρήτης, ανάμεσα στις μαρίδες βρήκε ένα μικρό λαγοκέφαλο.

Πρόκειται για ένα επικίνδυνο δηλητηριώδες ψάρι που αν καταναλωθεί μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο. Ο Νικόλας Μπόζγκας διαπίστωσε την ύπαρξη του λαγοκέφαλου το περασμένο Σάββατο (24-02-2018).

Όπως είπε άνοιξε τα ψάρια που είχε αγοράσει με σκοπό να τα καθαρίσει. Τότε διαπίστωσε πως ανάμεσα στις μαρίδες υπήρχε και ένας μικρός λαγοκέφαλος, που θα μπορούσε να στείλει την οικογένεια στο νοσοκομείο.

Η καταγγελία για τον λαγοκέφαλο στα Χανιά
Ο λαγοκέφαλος προκαλεί μεγάλο προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα από το 2003 που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τους ερασιτέχνες ψαράδες, αφού πολλοί δεν υποψιάζονται το παραμικρό ή, ακόμα κι αν έχουν ακούσει για τον λαγοκέφαλο, δεν μπορούν να τον ξεχωρίσουν.

Ωστόσο χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς η τετροδοτοξίνη προκαλεί μυϊκή παράλυση, μπλοκάρει το νευρικό σύστημα και μπορεί να επιφέρει τον θάνατο. Η συγκεκριμένη τοξίνη συγκεντρώνεται κυρίως στο ήπαρ και στα γεννητικά όργανα του λαγοκέφαλου αλλά και στον μυϊκό ιστό που τρώει ο άνθρωπος.