Android Go: Τα πρώτα πολύ προσιτά smartphones με Android Oreo έρχονται στο MWC 2018 - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Android Go: Τα πρώτα πολύ προσιτά smartphones με Android Oreo έρχονται στο MWC 2018

Η Google άνοιξε τα χαρτιά για το MWC 2018 λίγες ημέρες πριν την έναρξη του και με μια ανάρτηση στο επίσημο blog της μας αποκαλύπτει ότι θα δούμε την επόμενη εβδομάδα τα πρώτα πολύ προσιτά smartphones του προγράμματος Android Go με την έκδοση που βασίζεται στο Android Oreo. Ορισμένα μοντέλα, μάλιστα, θα κοστίζουν λιγότερο από $50.


Υπενθυμίζουμε ότι το Android Oreo (Go edition) λανσαρίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο ως μέρος της έκδοσης Android 8.1 και προορίζεται για entry-level smartphones με 1GB RAM ή λιγότερο, ενώ η εταιρεία έχει ήδη κυκλοφορήσει αρκετές από τις υπηρεσίες της (π.χ. YouTube, Gmail, Files κλπ.) σε “Go” έκδοση.

Ακόμη, η εταιρεία έχει δημιουργήσει την αντίστοιχη “Go” έκδοση του ψηφιακού βοηθού Google Assistant για να παρέχει ορισμένες από τις λειτουργίες του ακόμη και σε τόσο χαμηλών δυνατοτήτων smartphones, αλλά για την ώρα υποστηρίζονται μόνο 8 γλώσσες. Γίνεται, πάντως, αρκετή δουλειά για να προστεθούν και άλλες γλώσσες, κυρίως αναπτυσσόμενων κρατών.

Σύμφωνα με τη Google, για πολύ κόσμο σε όλη την υφήλιο τα smartphones με Android Go θα αποτελέσουν όχι μόνο την πρώτη τους συσκευή, αλλά και το μέσο για να έχουν για πρώτη φορά στη ζωή τους πρόσβαση στο Internet. Παράλληλα, επιβεβαίωσε και πάλι την στήριξη της και στο πρόγραμμα Android One.

Τέλος, η Google τονίζει την επίδραση του λειτουργικού συστήματος Android στον κόσμο μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια που βρίσκεται στη ζωή μας (το φθινόπωρο συγκεκριμένα κλείνει τα 10 χρόνια), καθώς χρησιμοποιείται από 2 δισεκατομμύρια συσκευές από 1300 εταιρείες σε 24.000 μοναδικά προϊόντα. techgear.gr