Τσίπρας: Οριστική έξοδος από τη μνημονιακή επιτροπεία το καλοκαίρι του 2018 - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Τσίπρας: Οριστική έξοδος από τη μνημονιακή επιτροπεία το καλοκαίρι του 2018

«Βρισκόμαστε στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων για την έξοδο από τη μνημονιακή επιτροπεία, έπειτα από οκτώ χρόνια, το καλοκαίρι του 2018» είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ήδη έχει γυρίσει σελίδα η ελληνική οικονομία και ότι «οι προϋποθέσεις για την έξοδο δεν ήταν ποτέ καλύτερες από ότι είναι σήμερα», επισημαίνοντας ως δείκτη προς αυτό, την προ ημερών επιτυχημένη έξοδο στις αγορές χρήματος και «μάλιστα με επιτόκιο που μας οδηγεί στα χρόνια εκείνα που δεν υπήρχε η έννοια της κρίσης στο μυαλό μας».

«Κανείς στην Ευρώπη δεν συζητά οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο πέρα από την έξοδο. Χωρίς πιστοληπτική γραμμή, χωρίς δυσβάστακτες προϋποθέσεις για τον ελληνικό λαό και την ελληνική οικονομία» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.


Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί στους επόμενους μήνες με δύο ζητήματα στην ημερήσια διάταξη:


-Πρώτον την οριστική συμφωνία για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους


-Δεύτερον το καθεστώς εποπτείας της ελληνικής οικονομίας μετά το Μνημόνιο.


Επίσης, μίλησε για καθεστώς εποπτείας, «οι μηχανισμοί του οποίου δεν θα διαφέρουν από τους αντίστοιχους που συμφωνήθηκαν με τις υπόλοιπες χώρες που εξήλθαν από πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής».


Ακόμη, σημείωσε ότι θα γίνεται στη βάση του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου που η χώρα θα προετοιμάσει και θα προτείνει στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης.