Δολοφόνησαν τον πρώην βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο στο Χαϊδάρι -Tον «γάζωσαν» με 22 σφαίρες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Δολοφόνησαν τον πρώην βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο στο Χαϊδάρι -Tον «γάζωσαν» με 22 σφαίρες

Δολοφόνησαν τον πρώην βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο στο Χαϊδάρι -Tον «γάζωσαν» με 22 σφαίρεςΕνέδρα θανάτου έστησαν στο Χαϊδάρι στον πρώην βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο.
Πιο συγκεκριμένα, περίπου στις 19:00 δύο άτομα με μοτοσυκλέτα προσέγγισαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Βασίλης Στεφανάκος (μάρκας BMW), στη λεωφόρο Αθηνών 302, στο Χαϊδάρι. Ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας πυροβόλησε εναντίον του 22 φορές με καλάσνικοφ. 
Η αστυνομία αναζητά μία λευκή μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, κλεμμένη.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου και τον γάζωσαν, καθώς το όχημα ήταν θωρακισμένο. 
Το σημείο της δολοφονίας έχει αποκλειστεί από την αστυνομία ενώ έχει μεταβεί κλιμάκιο του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής που ερευνά την υπόθεση. Ταυτόχρονα γίνονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Ποιος ήταν ο Στεφανάκος
Ο 57χρονος Βασίλης Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί το καλοκαίρι του 2016, εκμεταλλευόμενος τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.
Είχε κατηγορηθεί από την αστυνομία και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για εκβιασμούς. Είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του αρχινονού Θέμη Καλαποθαράκου το 2000. Επίσης είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην ομάδα των απαγωγέων του Περικλή Παναγόπουλου.
Το όνομά του είχε συνδεθεί με τη λεγόμενη «ελληνική μαφία», ήταν ένα από τα πιο «βαριά χαρτιά» της νύχτας στην Αθήνα και είχε καταδικαστεί για λαθρεμπόριο, προστασία και άλλες εγκληματικές πράξεις.
Πώς αποφυλακίστηκε το 2016
Ελεύθερος, μετά από σχεδόν 9 χρόνια στη φυλακή, αφέθηκε ο γνωστός βαρυποινίτης, Βασίλης Στεφανάκος τον Αύγουστο του 2016.
Οι πόρτες του Κορυδαλλού άνοιξαν για τον Στεφανάκο και όπως είχε δηλώσει ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος, ο πελάτης του αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση του νόμου 4322. 
Ο Στεφανάκος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι, αλλά και για την απόδραση Ριζάι και Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό πάλι για ηθική αυτουργία. Επίσης, είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2006 σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για προστασία και λαθρεμπόριο.
Είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2008 κοντά στο σπίτι του στο Χαϊδάρι.
Ποιος είναι ο νόμος 4322 ή αλλιώς νόμος Παρασκευόπουλου
Ο συγκεκριμένος νόμος προέβλεπε την απόλυση υπό όρο με την συμπλήρωση του ενός δέκατου για ποινές έως τρία έτη, του ενός πέμπτου για ποινές έως πέντε έτη, των δύο πέμπτων για ποινές έως δέκα έτη, καθώς και τη μείωση του ελάχιστου χρόνου έκτισης για ποινές άνω των δέκα ετών.
Εφαρμόστηκε τον Απρίλιο του 2015 και θα είχε ισχύ έως το Απρίλιο του 2016 αλλά το υπουργείο τότε αποφάσισε να δώσει παράταση.
Να σημειωθεί ότι στις 3 Αυγούστου 2016, ο Βασίλης Στεφανάκος είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές, εξαιτίας ενός δημοσιεύματος που τον εμφάνιζε να έχει επιτεθεί στον Άκη Τσοχατζόπουλου μέσα στις φυλακές, κάτι που αρνήθηκε. iefimerida.gr