Ακούσια κατάσκοποι στρατιώτες που έκαναν τζόκινγκ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Ακούσια κατάσκοποι στρατιώτες που έκαναν τζόκινγκ

Μυστικές αμερικανικές βάσεις σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν , αλλά και το κέντρο διοίκησης της αντιπυραυλικής άμυνας της Ταϊβάν, όπως και γαλλικέςβάσεις στο Νίγηρα και βρετανικές στα Φόκλαντς, αποκάλυψαν οι «θερμικοί χάρτες»,  που  δημοσιοποίησε η εταιρεία Strava,  συγκεντρώνοντας μέσω ειδικής εφαρμογής  online δεδομένα, από στρατιώτες που έκαναν τζόκινγκ.
Το στρατιωτικό προσωπικό  που είναι διάσπαρτο ανά τον κόσμο -ακόμη και Αμερικανοί που υπηρετούν σε «μυστικές βάσεις- «ανεβάζουν» αυτόματα στο διαδίκτυο τις διαδρομές που κάνουν, καθώς τρέχουν καταγράφοντας το επίπεδο άθλησης τους με συσκευή fitness tracking.
Είτε φορώντας το ως περικάρπιο είτε ως εφαρμογή στο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο το τζόκινγκ μπορεί να μετατραπεί έτσι σε κατασκοπευτική δραστηριότητα, καθώς -όπως αποκαλύπτεται για πρώτη φορά- είναι δυνατό αυτές οι συσκευές να «προδώσουν»  την τοποθεσία στρατιωτικής ή άλλης μυστικής βάσης.
Ο στρατός των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC και τη «Γκάρντιαν», εξετάζει τους χάρτες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, για να δει πόση ζημιά κάνουν, όσον αφορά την αποκάλυψη ευαίσθητων δεδομένων.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από περίπου ένα δισεκατομμύριο ανώνυμες ξεχωριστές καταγραφές από ανθρώπους που είχαν συνολικά διανύσει αποστάσεις 27 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων τρέχοντας, κάνοντας ποδήλατο ή κολυμπώντας.