Δείτε τι θα συμβεί αν ανοίξει η πόρτα του αεροπλάνου κατά τη διάρκεια πτήσης - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Δείτε τι θα συμβεί αν ανοίξει η πόρτα του αεροπλάνου κατά τη διάρκεια πτήσης

Το γνώριζες; 

Τα αεροπλάνα θεωρούνται τα πιο ασφαλή μέσα μεταφοράς, ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τα φοβούνται.

Μπαίνοντας σε ένα αεροπλάνο το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτείτε είναι τι θα γίνει εάν ανοίξει μία από τις πόρτες κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, μην ταραχτείτε, παραμείνετε ψύχραιμοι.

Ας δούμε τι θα γίνει...

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσο ψηλότερο είναι το υψόμετρο, τόσο λιγότερη είναι πίεση του αέρα. Αν κάποιος ανοίξει την πόρτα σε μεγάλο υψόμετρο, τότε η καμπίνα θα χάσει πολύ γρήγορα την πίεση, για την ακρίβεια μέσα σε 0,5 δευτερόλεπτα και οτιδήποτε δεν είναι στερεωμένο μέσα στην καμπίνα θα βγει προς τα έξω.

Η θερμοκρασία της καμπίνας πέφτει και υπάρχει πιθανότητα διάλυσης του αεροπλάνου. Παράλληλα, υπάρχει πρόβλημα και με το οξυγόνο. Αυτό που θα διαθέτετε διαρκεί για 10 λεπτά, ενώ ο πιλότος θα προσπαθήσει να κατεβάσει το αεροπλάνο προκειμένου να εξισορροπήσει την πίεση εντός και εκτός αεροσκάφους.

Πριν, όμως, αποφασίσετε πως θα ταξιδεύετε μόνο με αυτοκίνητο, τρένο ή πλοίο, να σας πούμε πως η πιθανότητα να ανοίξει η πόρτα ενός αεροπλάνου είναι σχεδόν αδύνατη.

Η πίεση της καμπίνας δεν θα το επιτρέψει, ενώ οι πόρτες είναι ασφαλισμένες με ηλεκτρικούς και μηχανικούς σύρτες.