Τουρκική πρόκληση εκτός ορίων στα Ίμια! Φρεγάτα προσπάθησε να μπλοκάρει τη ρίψη στεφάνου του Καμμένου - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Τουρκική πρόκληση εκτός ορίων στα Ίμια! Φρεγάτα προσπάθησε να μπλοκάρει τη ρίψη στεφάνου του Καμμένου

Τουρκική φρεγάτα επιχείρησε να μπλοκάρει το πρωί της Κυριακής (28.01.2018)  την ρίψη στεφάνου του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, στον τόπο θυσίας των τριών ηρώων Αξιωματικών του ΠΝ Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού.

Πηγές του ελληνικού Πενταγώνου αναφέρουν οτι στην περιοχή βρίσκονταν πολεμικά πλοία και σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής. Μάλιστα τουρκική φρεγάτα επιχείρησε να μπλοκάρει την ρήψη στεφάνου. Η Κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ έκανε τους προβλεπόμενους ελιγμούς εγκλωβίζοντας μάλιστα το τουρκικό πολεμικό πλοίο. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν εμφατικά οτι η ρίψη στεφάνου έγινε ακριβώς στο σημείο της πτώσης του ελικοπτέρου όπου έχασαν την ζωή τους οι τρείς ήρωες αξιωματικοί του ΠΝ.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 17 Ιανουαρίου οι επικίνδυνοι ελιγμοί σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής τύπου SG είχαν ως αποτέλεσμα να ακουμπήσει με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή.

Ξεσαλώνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Το τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά στον Πάνο Καμμένο, γράφοντας χαρακτηριστικά πως «αποχώρησε, ύστερα από προειδοποιήσεις της τουρκικής ακτοφυλακής».

Το πρακτορείο «Dogan» μεταδίδει πως «η ένταση διήρκεσε περίπου 15 λεπτά και ολοκληρώθηκε με την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου».


Η ομιλία του Πάνου Καμμένου

Στην ομιλία του προς τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα της Κ/Φ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε: «Είμαστε σήμερα εδώ,για να αποδώσουμε τις οφειλόμενες τιμές στους ήρωες του Πολεμικού μας Ναυτικού που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, το 1996, στα Ίμια.

Ο Παναγιώτης Βλαχάκος, ο Χριστόδουλος Καραθανάσης και ο Έκτορας Γιαλοψός θα μείνουν στο πάνθεον των ηρώων.

Αποφασίσαμε να είμαστε εδώ, μαζί σας, στο«ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», γιατί όπως και όλα τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και οι Ένοπλες Δυνάμεις,εν καιρώ ειρήνης ασκείστε σε συνθήκες πολέμου. Το αποδείξατε περίτρανα τις προηγούμενες ημέρες, όπου με άριστους ναυτικούς ελιγμούς, ακολουθώντας τους κανόνες του ναυτικού δικαίου και τις παραδόσεις του Πολεμικού μας Ναυτικού, χωρίς να δειλιάσετε ούτε ένα δευτερόλεπτο, αποδείξατε ότι είστε οι άριστοιόχι μόνο στην επίδειξη σημαίας, αλλά και στην προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, με τον κ. Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αποφασίσαμε η ρίψη στεφάνου σήμερα να γίνει από το «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ». Σας ευχαριστούμε για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε, ανταποκρινόμενοι στον όρκο σας. Αποτελείτε παράδειγμα για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Για τους ήρωες που «έφυγαν» υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας ένα είναι το σύνθημα: «Αθάνατοι»».

Με πληροφορίες από DHA, Hurriyet