Παγωμένα περιττώματα έπεσαν ξανά από αεροπλάνο και προσγειώθηκαν σε χωριό της Ινδίας - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Παγωμένα περιττώματα έπεσαν ξανά από αεροπλάνο και προσγειώθηκαν σε χωριό της Ινδίας

Αναστάτωση προκαλεί στην Ινδία ένα νέο περιστατικό με παγωμένα περιττώματα που είχαν το μέγεθος μπάλας και φέρονται να έπεσαν από διερχόμενο αεροπλάνο.

Και μπορεί να ακούγεται σαν σατιρική είδηση αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει καθώς τον Ιανουάριο του 2016, μία γυναίκα από την Ινδία ισχυριζόταν πως τραυματίστηκε από παρόμοια περιττώματα που έπεσαν από τον ουρανό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, η βάρους 10-12 κιλών παγωμένη «μπάλα» έπεσε με γδούπο στο χωριό Fazilpur Badli.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος της περιοχής στο βρετανικό δίκτυο, οι χωρικοί νόμισαν αρχικά ότι πρόκειται για αντικείμενο που προήλθε από το διάστημα.

Οι τουαλέτες των αεροπλάνων αποθηκεύουν τα ανθρώπινα λύματα σε ειδικές δεξαμενές. Συνήθως, αυτές αδειάζονται μόλις τα αεροπλάνα προσγειωθούν στο έδαφος. Εντούτοις, κάποιες φορές, όπως άλλωστε έχουν παραδεχτεί οι αρχές των διεθνών αεροπορικών μεταφορών, ενίοτε σημειώνονται διαρροές στον αέρα.

Ο ίδιος αξιωματούχος, ο Vivek Kalia, πρόσθεσε ότι ένα δείγμα από την μπάλα αυτή στάλθηκε για ανάλυση, αλλά πως είναι σχεδόν σίγουροι ότι πρόκειται πράγματι για παγωμένα περιττώματα.

Φωτογραφία από τα παγωμένα περιττώματα που έπεσαν στο έδαφος σε χωριό της Ινδίας
Φωτογραφία από τα παγωμένα περιττώματα που έπεσαν στο έδαφος σε χωριό της Ινδίας
Οι Times of India ανέφερε ότι διάφοροι ντόπιοι έκρυψαν μερικά κομμάτια μέσα από τα ρούχα τους και τα αποθήκευσαν στα ψυγεία τους, χωρίς, ωστόσο, να εξηγεί γιατί το έκαναν.

Τα σύγχρονα αεροσκάφη πετούν συνήθως σε μεγάλο υψόμετρο και οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην ατμόσφαιρα παγώνουν οποιοδήποτε είδος υγρού διαρρέει.

Στη συνέχεια, ο πάγος που συγκεντρώνεται, ο οποίος συχνά ονομάζεται «μπλε πάγος» λόγω των χημικών που προστίθενται στις τουαλέτες των αεροπλάνων για να διαλύει τις οσμές και τα περιττώματα, ξεκολλάει από το αεροπλάνο, αποκτά ταχύτητα λόγω της επιτάχυνσης της βαρύτητας και πέφτει με δύναμη στο έδαφος όπου συνήθως διαλύεται.

Με πληροφορίες από BBC