Παγκόσμιο σοκ από την κατάρρευση μεγάλης κατασκευαστικής στην Βρετανία - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Παγκόσμιο σοκ από την κατάρρευση μεγάλης κατασκευαστικής στην Βρετανία

Η βρετανική εταιρία κατασκευών και υπηρεσιών Carillion κατέρρευσε σήμερα όταν οι τράπεζες αρνήθηκαν να της χορηγήσουν περαιτέρω οικονομική στήριξη, οδηγώντας την σε υποχρεωτική εκκαθάριση.

Η Carillion, που απασχολεί 43.000 άτομα σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανόμενων 20.000 στη Βρετανία, παρέχει υπηρεσίες στους τομείς της άμυνας, της εκπαίδευσης, της υγείας και των μεταφορών. Ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα παράσχει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να διατηρηθούν οι υπηρεσίες που παρέχονται από το προσωπικό της.

Παραμένει άγνωστο ακόμα ποιοι και πόσοι θα χάσουν τις δουλειές τους.

Η εταιρία, που έχει ιστορία 200 ετών, είναι μια από τις πολλές ιδιωτικές εταιρίες που λειτουργούν ως πάροχοι δημόσιων υπηρεσιών στη Βρετανία. Η Carillion δέχθηκε πλήγμα από δαπανηρές καθυστερήσεις στις συμβάσεις και την πτωτική πορεία σε νέα της μονάδα με αποτέλεσμα να ανακοινώσει μια σειρά από προειδοποιήσεις για την κερδοφορία της καθώς και ζημίες άνω του 1 δισεκ. λιρών για το πρώτο εξάμηνο.

Το χρέος και οι λοιπές της υποχρεώσεις ανέρχονται στο 1,5 δισεκ. λίρες. Στους πιστωτές της Carillion περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι RBS, Santander UK και HSBC.

Η απόφαση να γίνει άμεση ρευστοποίηση των στοιχείων της εταιρείας ελήφθη μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην εταιρεία, τους δανειστές της και την κυβέρνηση.

Πρόκειται για την δεύτερη σε μέγεθος κατασκευαστική εταιρεία στην Βρετανία.

Μερικά από τα έργα που είχε αναλάβει η συγκεκριμένη κατασκευαστική είναι η κατασκευή του νέου σιδηροδρομικού δικτύου στην Βρετανία, η κατασκευή φυλακών αλλά και η συντήρηση σχολικών κτιρίων. 
Επίσης, είχε αναλάβει την συντήρηση 50.000 σπιτιών του υπουργείου Άμυνας.

«Τις τελευταίες ημέρες δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση για να στηρίξουμε το επιχειρηματικό μας πλάνο και ως εκ τούτου, με βαθιά λύπη, φθάσαμε σε αυτή την απόφαση», δήλωσε ο πρόεδρος Φίλιπ Γκριν. «Είναι μια πολύ θλιβερή ημέρα για την Carillion, για τους συναδέλφους μας, τους προμηθευτές και τους πελάτες μας που με υπερηφάνεια εξυπηρετήσαμε τόσα χρόνια».

Πηγή: newsit