Άστεγος πέθανε από το ψύχος μετά τον διωγμό από τις δημοτικές αρχές - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Άστεγος πέθανε από το ψύχος μετά τον διωγμό από τις δημοτικές αρχές

Ένας 66χρονος άστεγος άντρας βρέθηκε νεκρός στο κέντρο της αγγλικής πόλης Μπόρνμουθ, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το δημαρχιακό μέγαρο.

Όπως λένε μάλιστα οι περίοικοι, το δημοτικό συμβούλιο του είχε απαγορεύσει να στρώνει κάτω τον υπνόσακό του, την ίδια ώρα που αποφάσισε να παίζει δυνατή μουσική τη νύχτα σε αρκετά σημεία της πόλης, αλλά και στους σταθμούς των μέσων μεταφοράς, αποτρέποντας έτσι τους αστέγους να κοιμούνται εκεί.

Ο άγνωστος που αναφέρεται απλώς ως «Kev» βρέθηκε νεκρός σε πάρκινγκ δίπλα στα γραφεία του δημοτικού συμβουλίου, εκεί όπου κατηγορούν οι υπόλοιποι άστεγοι τις δημοτικές αρχές ότι αφαίρεσαν τα υπάρχοντά τους και τις αυτοσχέδιες κατασκευές τους για να βάλουν τάξη στο μέρος.

Το 2015 εξάλλου το ίδιο δημοτικό συμβούλιο είχε κατακριθεί για τη δυνατή μουσική που είχε αποφασίσει να παίζει στα σημεία που καταφεύγουν οι άστεγοι της πόλης, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να δώσει το 2016 σε όλους ανοιχτά εισιτήρια μίας διαδρομής για τον προορισμό της αρεσκείας τους! Φτάνει να ήταν μακριά από το Μπόρνμουθ.
shutterstock546486979
«Μας βλέπουν σαν σκουπίδια και δεν συνειδητοποιούν πως είμαστε άστεγοι άνθρωποι, οι υπνόσακοι είναι το μόνο πράγμα που μας κρατά ζεστούς», διαμαρτυρήθηκε ο άστεγος που βρήκε το σορό του Kev.

Η ιδρύτρια μιας μη κυβερνητικής μάλιστα της πόλης (Hope For Food) που ασχολείται με τους άστεγους συμπολίτες της, η Claire Matthews, δήλωσε πως η οργάνωσή της είχε μοιράσει πρόσφατα καινούριους υπνόσακους στους αστέγους και επιβεβαίωσε πως τους απομάκρυναν οι δημοτικές αρχές στην προσπάθειά τους να «καθαρίσουν τους δρόμους».

Αν ισχύουν οι κατηγορίες των πολιτών, τότε το θέμα χρήζει διερεύνησης…

Πηγή: newsbeast