Βόλος: Ομόφωνα αθώοι τρεις μαθητές για κακοποίηση συμμαθητή τους - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Βόλος: Ομόφωνα αθώοι τρεις μαθητές για κακοποίηση συμμαθητή τους

Ομόφωνα αθώους έκρινε το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων τρεις μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου, που τον Οκτώβριο του 2016 κατηγορούνταν ότι κακοποίησαν σεξουαλικά 10χρονο συμμαθητή τους σε περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο του Βόλου.
Η δίκη διήρκεσε 12 ολόκληρες ώρες καθώς ξεκίνησε στις 11 το πρωί, ολοκληρώθηκε στις 22.15 και η απόφαση εκδόθηκε στις 22.50 τη νύχτα. Το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου δίκασε την υπόθεση κεκλεισμένων των θυρών και εξέτασε επτά μάρτυρες, για να ρίξει όσο το δυνατόν περισσότερο φως στην υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, τον Οκτώβριο του 2016.
Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε των αθώωση των τριών κατηγορούμενων μαθητών, που εκπροσωπήθηκαν διά των συνηγόρων τους, πρόταση που έγινε δεκτή ομόφωνα από τους δικαστές και αφορά τις κατηγορίες του βιασμού από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού κατ’ εξακολούθηση, καθώς το Δικαστήριο αποφάσισε ότι οι πράξεις που τους καταλογίστηκαν δεν τελέστηκαν.
Η δίκη ξεκίνησε στις 11 το πρωί και μετά από συζήτηση για τα διαδικαστικά, στις 12.20 κλήθηκε να καταθέσει ως πρώτη μάρτυρας η μητέρα του θύματος, που σήμερα είναι μαθητής της Α’ Γυμνασίου. Η εξέταση της μάρτυρος διήρκεσε μέχρι λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας ο πατριός του μαθητή – θύματος, που κατέθεσε ως τις 16.50.
Ζήτησαν διακοπή
Στο σημείο εκείνο, οι δικηγόροι των δύο πλευρών ζήτησαν να διακοπεί η διαδικασία, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και να οριστεί για άλλη μέρα.
Το Δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει επί του αιτήματος και στις 17.35 οι δικαστές επέστρεψαν και αποφάνθηκαν τη συνέχιση της δίκης μέχρι τέλους, διότι, λόγω φόρτου εργασίας, θα έπρεπε να διακόψουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τελικά, η δίκη συνεχίστηκε και η κατάθεση των πέντε ακόμη μαρτύρων ολοκληρώθηκε μετά τις 9 το βράδυ, ενώ ακολούθησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων και η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 22.15, σχεδόν 12 ώρες αφότου ξεκίνησε.
Σύμφωνα με τους συνηγόρους, ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την αθώωση των τριών μαθητών.
Πέντε δικηγόροι
Την Πολιτική Αγωγή εκπροσώπησε ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, ενώ την υπεράσπιση αποτελούσαν οι τρεις δικηγόροι των κατηγορούμενων μαθητών, καθώς και ένας ποινικολόγος Ανηλίκων από την Αθήνα.
Σύμφωνα με συνηγόρους, οι κατηγορούμενοι μαθητές, που φέρεται να τέλεσαν την πράξη, ενώ ήταν μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού, δεν παρέστησαν στο Δικαστήριο από την αρχή της δίκης για να καταθέσουν, ενώ αίτημα της Πολιτικής Αγωγής να παραστεί και να καταθέσει και ο μαθητής – θύμα, απορρίφθηκε από τον εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε να κληθεί για να καταθέσει η προϊσταμένη Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας Λεονταρή Ρουμπίνη, που εξέτασε τον μαθητή, μετά την καταγγελία που είχε κάνει ο πατριός του τον Οκτώβριο του 2016, κάτι που τελικά δεν έγινε.
Ως μάρτυρες ο εισαγγελέας είχε ορίσει, εκτός από τους γονείς του παιδιού, τον διευθυντή του σχολείου, τρεις δασκάλους, καθώς και τον αστυνομικό που ασχολήθηκε με την υπόθεση.
Το Δικαστήριο Ανηλίκων είχε στη διάθεσή του δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις (της Ι.Υ. Λάρισας και ενός ακόμη που όρισε η οικογένεια), καθώς και τρεις εκθέσεις παιδοψυχολόγων, ενώ το βράδυ επρόκειτο να αποφασιστεί αν θα κατέθεταν οι τρεις ανήλικοι που φέρονται ως δράστες.
Πλήθος κόσμου
Έξω από την αίθουσα του Δικαστηρίου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, ανάμεσα στους οποίους οι γονείς του μαθητή – θύματος και ο παππούς του, που αν και είχε τα γενέθλιά του χθες, πέρασε πολλές ώρες στους διαδρόμους των Δικαστηρίων, οι γονείς των κατηγορούμενων παιδιών και άλλοι συγγενείς τους, δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί που πήγαν στα Δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους.
Πηγή: magnesianews.gr