Συνεχίζεται η έρευνα για τον Αφγανό με τους πυροκροτητές - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Συνεχίζεται η έρευνα για τον Αφγανό με τους πυροκροτητές

Στη Δικαιοσύνη θα παραπεμφθεί ο Αφγανός που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για κατοχή μεγάλου αριθμού πυροκροτητών, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγεται για την προέλευση και τον προορισμό τους.

Πάντως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν προκύπτει η σύνδεση του αλλοδαπού με κάποια οργάνωση. Δεδομένου ότι είναι αρνητικός στην προανάκριση, εξετάζονται όλες οι εκδοχές, όπως να ήταν μεταφορέας για λογαριασμό κάποιων ή ακόμα και να έκανε εμπόριο.

Ο Αφγανός συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του Λυκαβηττού, ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη εστιατορίου, επειδή δεν πλήρωνε τον λογαριασμό. Στην έρευνα που έγινε σε σακίδιο που είχε μαζί του βρέθηκαν συνολικά 78 πυροκροτητές του εμπορίου.

Για τον λόγο αυτόν παρελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που ανέλαβε την προανάκριση. Από την έρευνα προέκυψε ότι έχει θεαθεί έξω από διάφορα σπίτια που τελούν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνται ως καταλύματα για αλλοδαπούς, γι' αυτό ερευνώνται οι σχέσεις του και οι επαφές του στην Αθήνα.

Στην κατοχή του βρέθηκε ένα έγγραφο απόφασης Α΄ Βαθμού για αίτηση διεθνούς προστασίας, από το κλιμάκιο ασύλου Ξάνθης, που σημαίνει ότι έχει υποβάλει αίτημα ασύλου, το οποίο εξετάζεται.

Στο παρελθόν έχει καταγραφεί πολλές φορές για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, επιδεικνύοντας κάθε φορά έγγραφα με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας.