Αμβρόσιος: Προτιμώ το φασίστας από το κατσαπλιάς και συμμορίτης - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Αμβρόσιος: Προτιμώ το φασίστας από το κατσαπλιάς και συμμορίτης

Αμβρόσιος: Προτιμώ το φασίστας από το κατσαπλιάς και συμμορίτηςΑνοιχτή επιστολή προς τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας Αιγιαλείας και της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή εξέδωσε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, μέσω του προσωπικού του ιστολογίου.

Σε αυτήν, ο κ. Αμβρόσιος υποστηρίζει πως η πρόσκλησή του για τη συγκέντρωση υπέρ της Μακεδονίας απευθυνόταν σε όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας, ενώ τους κατηγόρησε πως κρατούν διχαστική και απαράδεκτη στάση. «Στην πράξη σεις αποδεικνύεσθε Φασίστες με κεφαλαία τα γράμματα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης. 

Ο κ. Αμβρόσιος σημειώνει στην επιστολή του πως τα δύο κόμματα ψεύδονται όταν αναφέρονται στο φασιστικό του «πιστεύω». «Ουδέποτε ισχυρίσθηκα, ότι είμαι "φασίστας" και ουδέποτε επίσης συμπεριφέρθηκα ως "φασίστας"! Βεβαίως αγαπώ την πατρίδα μου, αλλά πέρα και πάνω από όλα αγαπώ τον Χριστό μας! Επάνω από τον Χριστό μας και την Ορθοδοξία μας δεν τοποθετώ τίποτε άλλο! Γι’ αυτό και υπήρξα ακομμάτιστος. Είμαι με όποιον σέβεται τόν Χριστό καί την Εκκλησία. Πολεμάω κάθε άθεο και αντίχριστο, πράσινο, κόκκινο, γαλάζιο, άσπρο ή μαύρο, όπου και αν ανήκει! Χριστός και Ελλάδα βεβαίως είναι τα ιδανικά μου!» συμπληρώνει στο blog του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων. 

Στη συνέχεια, ο κ. Αμβρόσιος κάνει αναφορά στους «τίτλους» που του έχουν χαρίσει κατά καιρούς κόμματα και μέσα ενημέρωσης λέγοντας: 

«Κάποιοι μάλιστα αποτόλμησαν να μας χαρακτηρίσουν: "Αμβρόσιος ο Ναζιστής", "Αμβρόσιος ο Χουντικός", "Αμβρόσιος ο Εθνικιστής", "Αμβρόσιος ο Χρυσαυγίτης", "Αμβρόσιος ο Ακροδεξιός", "Αμβρόσιος ο Φασίστας". Οπωσδήποτε τα κορυφαία προσωνύμια, τα οποία κατά καιρούς μου έχουν αποδώσει κάποιοι "φανατικοί" φίλοι μου είναι δύο: "Αμβρόσιος, ο συνεργάτης των Γερμανών στην καταστροφή των Καλαβρύτων της 13ης Δεκεμβρίου 1943" και "Αμβρόσιος ο διαφωτιστής στη Γυάρο". Προς όλους αυτούς από τη θέση αυτή απαντώ: Αγαπητοί μου φίλοι, προτιμώ οποιοδήποτε από όλα αυτά τα παραπάνω επίθετα, αφού όλα έχουν σχέση με την έννοια της πατρίδος! Δηλαδή, προτιμώ να με αποκαλείτε Φασίστα, όχι όμως κατσαπλιά, ούτε Συμμορίτη, ούτε άθεο και αριστερό, ούτε αντάρτη και προδότη! Κάλλιο Φασίστα, παρά Κατσαπλιά». 

«Κυρίες και κύριοι της αριστερής κουλτούρας, δεν είμαι "Φασίστας"» έγραψε ο κ. Αμβρόσιος, καταλήγοντας πως είναι «ένας Έλληνας ορθόδοξος Χριστιανός, ο οποίος αγαπάει την Ελλάδα μας και γι’ αυτό δεν θα επιτρέψει, όσο εξαρτάται από αυτόν, οι του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να ξεπουλήσουν την Μακεδονία μας». tovima.gr