Βίντεο- ντοκουμέντο: Λίγο έλειψε να συγκρουστούν στον αέρα ρωσικό με αμερικανικό μαχητικό - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Βίντεο- ντοκουμέντο: Λίγο έλειψε να συγκρουστούν στον αέρα ρωσικό με αμερικανικό μαχητικό

Βίντεο από την παραλίγο σύγκρουση αμερικανικού αεροσκάφους με μαχητικό πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα δόθηκε στη δημοσιότητα από το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Πρόκειται για το περιστατικό που ανάγκασε το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία καλούσε τη Ρωσία «να σταματήσει αυτές τις μη ασφαλείς ενέργειες οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο λάθος υπολογισμού, τον κίνδυνο για τα πληρώματα και στις δυο πλευρές, τον κίνδυνο συγκρούσεων στον αέρα».

Στο λίγων δευτερολέπτων βίντεο, φαίνεται ένα ένα ρωσικό Su-27 να περνά «ξυστά» από ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος. Το περιστατικό τη Δευτέρα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Το ρωσικό μαχητικό πέταξε σε απόσταση ενάμιση μέτρου από το αεροσκάφος Lockheed EP-3 Aries II επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως το Su-27 εστάλη για να αναγνωρίσει ένα αντικείμενο που πλησίαζε με ταχύτητα στα σύνορα κι ότι το ακολούθησε από «ασφαλή απόσταση» μέχρι να απομακρυνθεί.

Δείτε το βίντεο: