Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο... ΟΑΚΑ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο... ΟΑΚΑ

g_spor_bf1Μπορεί ο Ολυμπιακός να ήταν ανώτερος της ΑΕΚ χθες βράδυ στο κατάμεστο Καραϊσκάκη, ωστόσο απέτυχε να παραβιάσει την εστία της, παρά τις σημαντικές ευκαιρίες που δημιούργησε. Ετσι, το τελικό 0-0 αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ στις 7 Φεβρουαρίου, όπου θα κριθεί η πρόκριση στον ημιτελικό γύρο του Κυπέλλου. Ο Οσκαρ Γκαρθία προχώρησε σε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι με την Ξάνθη, έχοντας κατά νου τον κρίσιμο αγώνα πρωταθλήματος με τον Αστέρα στην Τρίπολη που ακολουθεί. Είχε εκτός τους Ενγκελς, Πάρντο, Ταχτσίδη, Ανσαριφάρντ και Μιραλάς. Μόνον ο Βέλγος πήρε χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο μέρος.

Με τη σέντρα οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με το «πόδι στο γκάζι», αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ. Και θα μπορούσαν να το είχαν πετύχει, αν ο Μπάρκας δεν πραγματοποιούσε εξαιρετικές και συνάμα άκρως αποτελεσματικές επεμβάσεις στις προσπάθειες του Τζούρτζεβιτς και του Ζιλέ (κορυφαίος των γηπεδούχων) στο 5΄ και το 7΄ αντίστοιχα.

Οι παίκτες του Οσκαρ Γκαρθία είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, επιχειρώντας στη συνέχεια με σουτ του Τζούρτζεβιτς στο 26΄ και του Μάριν στο 30΄ να παραβιάσουν την εστία της ΑΕΚ. Η πρώτη και μοναδική στιγμή που απείλησε η ομάδα του Χιμένεθ στο πρώτο μέρος ήταν στο 35΄, όταν ο Προτό με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα σε δυνατό σουτ του Τσιγκρίνσκι. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν νέα ευκαιρία με επικίνδυνη κεφαλιά του Σισέ. Ερυθρόλευκο χρώμα είχε και η πρώτη χαμένη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου, με το σουτ του Σεμπά που έφυγε άουτ στο 54΄. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μιραλάς αντικατέστησε τον Σεμπά και στη δεύτερη επαφή του με την μπάλα τροφοδότησε τον Φορτούνη στη μεγάλη περιοχή, ο οποίος από πλεονεκτική θέση και χωρίς πίεση σούταρε άουτ. Οι «Πειραιώτες» συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο 60΄ ήταν η σειρά του Μάριν να απειλήσει με σουτ. Από το σημείο αυτό η ΑΕΚ άρχισε σιγά σιγά να ανεβάζει τις γραμμές. Ομως, ο Ολυμπιακός είχε τον τρόπο να ελέγχει τις επιθέσεις των αντιπάλων του και να μην απειληθεί ιδιαίτερα.

Κίτρινη κάρτα δέχθηκαν οι Κονέ (30΄), Ρομαό (33΄), Σεμπά (53΄), Σιμόες (στο 53΄ επειδή κλώτσησε την μπάλα όταν έκανε προθέρμανση), Μιλαράς (59΄), Αραούχο (59΄), Λιβάγια (68΄), Σισέ (88΄).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Φιγκέιρας, Κούτρης (85΄ Νικολάου), Μποτία, Σισέ, Ρομαό, Ζιλέ, Σεμπά (56΄ Μιραλάς), Φορτούνης, Μάριν (76΄ Ανδρούτσος), Τζούρτζεβιτς.
ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λόπεθ, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Κονέ, Γαλανόπουλος (90΄ Σιμόες), Αραούχο, Λιβάγια (77΄ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (83΄ Μασούντ).