Μυτιλήνη: 7.300€ από τον Δήμο Λέσβου για κουραμπιέδες, μελομακάρονα και… φλουριά! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Μυτιλήνη: 7.300€ από τον Δήμο Λέσβου για κουραμπιέδες, μελομακάρονα και… φλουριά!

Δεν... τσιγκουνεύεται ο Δήμος Λέσβου όταν πρόκειται για γλυκά. Αυτό προκύπτει από την απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Τεράστιες  φαίνεται να είναι οι σπατάλες του Δήμου Λέσβου σε αυτά τα φετινά φτωχά Χριστούγεννα από πλευράς εκδηλώσεων και προγραμματισμού..

Μελομακάρονα από… χρυσό

Ο Δήμος Λέσβου με απευθείας ανάθεση ενέκρινε την δαπάνη για την προμήθεια εδεσμάτων (κουραμπιέδες, μελομακάρονα, βασιλόπιτες και δίπλες) και φλουριών στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με το ποσό σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ να αγγίζει τις 7.330,65 ευρώ.

Όπως αναφέρει το LesvosPost, μέσα στην απόφαση δεν διευκρινίζεται που θα δοθούν αυτοί οι «χρυσοί» κουραμπιέδες και τα γεμάτο «χρυσό» μέλι μελομακάρονα…

Μακάρι τουλάχιστον να δοθούν σε φτωχές οικογένειες αυτές τις ημέρες και όχι να τα μοιραστούν μεταξύ τους στον Δήμο Λέσβου..

Αναλυτικά η απόφαση

ΘΕΜΑ: «Απευθείας ανάθεση της δαπάνης για δαπάνης για την προμήθεια εδεσμάτων (κουραμπιέδες, μελομακάρονα, βασιλόπιτες και δίπλες) και φλουριών στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά του Δήμου Λέσβου»

Α. Αναθέτουμε την διενέργεια της δαπάνης για την προμήθειας εδεσμάτων (κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες και βασιλόπιτες (τσουρέκια και κέικ)) και φλουριών στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά του Δήμου Λέσβου, όπως ειδικότερα περιγράφεται στο τεύχος τεχνικών προδιαγραφών της 36/2017 μελέτης της Δ/νσης Πολιτισμού, Παιδείας, Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης στις ακόλουθες επιχειρήσεις ως εξής:

τους κουραμπιέδες και τις δίπλες, στην επιχείρηση με την επωνυμία …. έως το συνολικό ποσό των 2.338,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ισχύοντος Φ.Π.Α. τις βασιλόπιτες (κέικ και τσουρέκια) στην επιχείρηση με την επωνυμία ….. έως το συνολικό ποσό των 2.831,40 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ισχύοντος Φ.Π.Α. τα μελομακάρονα στην επιχείρηση με την επωνυμία…. έως το συνολικό ποσό των 1.901,25 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ισχύοντος Φ.Π.Α τα φλουριά στην επιχείρηση με την επωνυμία …… έως το συνολικό ποσό των 260,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ισχύοντος Φ.Π.Α

Β. Η δαπάνη που προκαλείται από τη συγκεκριμένη ανάθεση θα καλυφθεί από ιδίους πόρους και έχει εγγραφεί η σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό εξόδων του τρέχοντος έτους, η οποία θα βαρύνει τον Κ.Α. 00.6443.0001 με τίτλο «Δαπάνες προμήθειας εδεσμάτων για εθνικές, τοπικές εορτές, επετείους, Χριστούγεννα και Πάσχα κ.τ.λ.».

 Γ. Ως χρόνος πραγματοποίησης της παροχής υπηρεσίας ορίζεται η χρονική περίοδος από την υπογραφή της σχετικής συμβάσεως έως και την 29η Δεκεμβρίου 2017.

Δ. Το ανωτέρω συνολικό χρηματικό ποσό δεν είναι δεσμευτικό και το τελικό ποσό θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τις ανάγκες για την προμήθειας των εδεσμάτων (κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες και βασιλόπιτες (τσουρέκια και κέικ)) και φλουριών στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά του Δήμου Λέσβου και σε κάθε περίπτωση δε θα υπερβεί το συνολικό ποσό των 7.330,65 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ισχύοντος ΦΠΑ).

Ε. Η πληρωμή της δαπάνης της ανωτέρω προμήθειας θα γίνει με την έκδοση χρηματικού εντάλματος πληρωμής μετά την προσκόμιση των νομίμων δικαιολογητικών

Δείτε την απόφαση ΕΔΩ.