Email: symvolinews@gmail.com

Συμβαινει Τωρα:

Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017

Γιατί ο Μητσοτάκης έκοψε από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ τον γιο του Γιάννη Τραγάκη

Το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο «συνωστισμός» υποψηφίων που εμφανίζονταν ως έχοντες το χρίσμα της ηγεσίας του κόμματος και τα παρατράγουδα του προηγούμενου διαστήματος με τις τοπικές οργανώσεις και τους εν ενεργεία βουλευτές.
Η περίπτωση Τραγάκη, με το εκ των προτέρων κόψιμο από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ του γιου του αρχαιότερου εν ενεργεία βουλευτή της παράταξης επειδή ο πατέρας του προεξόφλησε την υποψηφιότητά του, έχει μία και μόνη ιδιαιτερότητα αναφορικά με τα γαλάζια παρασκήνια για την διεκδίκηση μιας θέσης στις λίστες της ΝΔ οψέποτε γίνουν οι επόμενες εκλογές και αφορά αποκλειστικά και μόνο στην προσπάθεια του πατέρα βουλευτή να κληρονομήσει την έδρα του στο παιδί του, επιβάλλοντας την υποψηφιότητά του.
Κατά τα άλλα, τα γαλάζια παρασκήνια οργιάζουν εδώ και πάρα πολύ καιρό και συγκεκριμένα από την περίοδο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ζήτημα εθνικών εκλογών πέρσι έως ότου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού. Στο διάστημα εκείνο με τον αέρα που έδιναν οι δημοσκοπήσεις και έδειχναν ως ρεαλιστικό αν όχι βέβαιο το ενδεχόμενο της επανόδου της ΝΔ στην εξουσία, ο συνωστισμός προσώπων που έλπισαν σε μια θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και προσπαθούσαν να την επιβάλλουν παντοιοτρόπως είναι αξιοσημείωτος.
Για τους καλά γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στη ΝΔ το θέμα αυτό έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τις συνεδριάσεις κομματικών οργάνων, από την εκτελεστική γραμματεία και την πολιτική επιτροπή, μέχρι και την ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα. Εμφανίστηκε δε και το πρωτοφανές φαινόμενο, σε νεκρό εκλογικό χρόνο, -υπό την έννοια ότι η κυβέρνηση που έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει εκλογές δεν είχε δείξει καμία τέτοια πρόθεση και σχεδιασμό- το ρεπορτάζ της ΝΔ να αφορά στη συγκρότηση και την πλήρη σύνθεση των ψηφοδελτίων του κόμματος για τις εθνικές εκλογές!
Το φαινόμενο έχει εκφραστεί ως εξής: Αρκετοί, ενδεχομένως κάποιοι και μετά από σχετικές συναντήσεις και συζητήσεις με συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ για να ανιχνεύσουν τις δυνατότητες του να είναι υποψήφιοι, κάποιοι άλλοι εντελώς αυθαίρετα, εμφανίζονται είτε στον επαγγελματικό τους χώρο, είτε στην περιφέρειά τους, είτε στα social media ως υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ και μάλιστα ως έχοντες το χρίσμα και την πριμοδότηση του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.
Το ζήτημα αυτό το είχε θίξει και το είχε επικρίνει και ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής κατόπιν σχετικών αναφορών από στελέχη της εκτελεστικής γραμματείας αλλά και δύο σημαντικών αυτοδιοικητικών στελεχών, των κ.κ. Χατζηδάκη και Καλογερόπουλου που είχαν κάνει προ μηνών λόγο για «υποψηφίους του facebook» και παραγοντισμό. Είχε δε θορυβήσει ακόμα και τους ίδιους τους βουλευτές καθώς άρχισαν να αισθάνονται επισφάλεια για την επανεκλογή τους. Συγκεκριμένοι βουλευτές μάλιστα από την Α’ Αθήνας το είχαν θέσει ως πρόβλημα και σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής ομάδας.
Το φαινόμενο ωστόσο έχει έκταση σε ολόκληρη τη χώρα και σύμφωνα με πληροφορίες οι έχοντες την ευθύνη των οργανωτικών της ΝΔ όπως οι κ.κ. Αυγενάκης και Νέζης, αλλά και πρόσωπα του ακόμα πιο στενού πυρήνα του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη έχουν γίνει δέκτες παραπόνων από στελέχη τοπικών οργανώσεων για την «προκλητική συμπεριφορά» των επίδοξων υποψηφίων βουλευτών.
Βεβαίως οι επίδοξοι μνηστήρες είδαν ως ευκαιρία τις ίδιες τις διακηρύξεις του προέδρου της ΝΔ που μιλούσε για ανανέωση της κοινοβουλευτικής ομάδας και άδραξαν την ευκαιρία όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το μητρώο στελεχών είχε δηλώσει ότι δεν είναι δεδομένη η υποψηφιότητα των πολιτευτών της ΝΔ καθησυχάζοντας βέβαια τους εν ενεργεία βουλευτές ότι θα είναι αυτοδίκαια υποψήφιοι εκ νέου.
Πάντως μετά το περιστατικό του κ. Τραγάκη ο πρόεδρος της ΝΔ σε μια προσπάθεια να βάλει φρένο στα παρατράγουδα που εμφανίστηκαν για μια θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ έγραψε στο twitter: «Στη Νέα Δημοκρατία όλοι κρίνονται κι αξιολογούνται. Κανείς δεν ορίζεται μόνος του υποψήφιος βουλευτής». news247.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Copyright ©2018 Designed by D.P