Έρχεται ο… «Εωσφόρος»: Στους 40 βαθμούς σκαρφαλώνει από σήμερα ο υδράργυρος - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Έρχεται ο… «Εωσφόρος»: Στους 40 βαθμούς σκαρφαλώνει από σήμερα ο υδράργυρος

Από σήμερα θα αρχίσει να επηρεάζει ουσιαστικά την χώρα μας το μεγάλο κύμα ζέστης που έχει πλήξει αρκετές χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, με θερμοκρασίες που έφθασαν και τους 47 βαθμούς Κελσίου, με την  ανατριχιαστική κωδική ονομασία… «Εωσφόρος».      

Σύμφωνα με την  Εθνική Μετεωρολογική  Υπηρεσία, η οποία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ο καιρός θα είναι γενικά  αίθριος σήμερα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας ους 40 βαθμούς και τοπικά τους  41 βαθμούς  Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο, 5 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου. star.gr